Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

15 Temmuz Şehitleri Dualarla Anıldı

15 Temmuz hain darbe

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü münasebetiyle, ilimiz şehitleri mezarları başında anıldı.
Antakya Şehitliği’ndeki anma programına Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli ve Bilal Ölmez, 2’nci Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Mehmet Atila Kayı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sandıkçı, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti temsilcileri, Şehit Aileleri ile vatandaşlar katıldı.
Salı günkü anma programında Şehitlerin mezarları tek tek ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, İl Müftüsü Kavillioğlu’nun yaptığı dua ile şehitlik ziyareti sona erdi. Şehitlik ziyaretini müteakip, Antakya Ulu Camii’nde öğle namazı öncesi Şehitler için Mevlid-İ Şerif programı düzenlendi. Mevlid programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
İl Müftüsü’nün konuşmasını müteakip, din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okudukları kaside ve ilahilerle program devam etti. Yatılı Kur’an kurslarında Şehitlerin ruhlarına ithafen okunan hatimlerin duasının yapılmasıyla da program sona erdi. Program sonunda, Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından katılanlara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı. -Mehmet Özgün-