Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

15 Temmuz’u Unutmadık, Unutturmayacağız..!

Yılmaz, hain darbe girişiminin

Yılmaz, hain darbe girişiminin 1. yıldönümü nedeniyle açıklamada bulundu

Bask Hatay İl Temsilciliği Onursal Başkanı Metin Yılmaz, hain darbe girişiminin 1. Yıldönümüne erişmesi nedeniyle yaptığı açıklamada, “15 Temmuz’u unutmadık unutmayacağız” mesajını iletti.
Bask Hatay İl Temsilciliği yönetim kurulu üyeleri ve kamu çalışanlarının destek verdiği açıklamada Yılmaz, 15 Temmuz 2016 tarihinin milletimizin demokrasi ve var olma mücadelesinde dönüm noktası olduğunu vurguladı.
Vatan olabilmenin en önemli şartının kendi yaşadığınız topraklara sahip çıkmak olduğunu, 15 Temmuz gecesi vatan topraklarında haince ve sinsice bir parçalama ve bölme planının devreye konulduğunu, bu hain darbe kalkışmasının taşeronluğunu da FETÖ terör örgütüne verildiğini belirten Yılmaz, milletin sağduyusu sayesinde hain darbe kalkışmasına ve onun taşeronu terör örgütüne gerekli cevabın verildiğini ifade etti.
Yılmaz, açıklamasında şunlara yer verdi: “Gerek ülke içinden sinsice ve gerekse uluslararası boyutta dış güçler tarafından desteklenerek devletimizin bekasına yönelik gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe teşebbüsü Başkumandanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 Temmuz gecesinde toplumun her kesimine yönelik yaptığı çağrısıyla demokrasimize, milli iradeye, devletimize, milletimize, bayrağımıza ve vatanımıza sahip çıkmak üzere tüm halkımızı meydanlara çıkmaya ve meydanlarda kalmaya davet ederek bu kutlu direnişin başlamasını sağlamış ve cansiperane vatansever Türk Milletinin takdire şayan ve tarihe geçen direnişi ile bir gece de bastırılmıştır. Türk Halkı, devletine de liderine de sahip çıkarak bu vatanın tek sahibinin Türk Milleti olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.
Hain terör örgütü FETÖ’nün içerdeki hainlerden ve dışardaki haçlılardan destek alarak gerçekleştirmeye çalıştığı darbe kalkışmasında 15 Temmuz gecesi elbette ki yüreğimizi dağlayan acılarda yaşadık. Yüzlerce vatandaşımız, polisimiz ve vatansever askerimiz şehit olmuş, binlercesi de gazi olmuştur. Tüm şehitlerimizi rahmetle anarken o alnı öpülesi gazilerimizle de büyük gurur duyuyoruz. Bu vatan için şehit ve gazi olma şerefi nasıl onlara aitse bu denli değerli vatan evlatlarına sahip olma onuru da bize aittir. Eğer 15 Temmuz gecesindeki darbe girişimi başarılı olsaydı bugün ki komşumuz Suriye ile aynı kaderi paylaşıyor olacaktık. Büyük bir iç karışıklıkla boğuşmakta olan Suriye’de 35 yıllık avukat, doktor ve mühendis olan birçok Suriyelinin şu an ülkemizde inşaatlarda işçi olarak çalışmakta olduğunu ve hayatta kalma mücadelesi verdiğini müşahede etmekteyiz. İşte Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözü 21. yüzyılda milletlerin egemen olduğu toplumlarda halk tarafından bastırılan ve tarihe geçen tek direniş ile ülkemizde tezahür etmiştir. 15 Temmuz darbe girişimi bu ülkenin geleceğine, istikrarına, varlığına, milli birliğine ve bekasına yönelik yapılmış alçakça bir kalkışmadır.
Bu nedenledir ki sen ben yok, biz varız. Ve biz birlikte Türkiye’yiz. Tek bayrak altında tek millet, tek vatan ve tek devlet olarak milli birlik beraberlik duygusuyla yaşamalıyız. 15 Temmuz gecesi Hakk’ın rahmetine kavuşan şehitlerimiz ve canı pahasına hayatını ortaya koyan gazilerimizin bu büyük direnişi olmasaydı bugün ne bizler burada sendikal faaliyet yürütüyor olacaktık ne de kamu görevlilerimiz görevlerini güvenle ve sağlıklı bir şekilde yürütüyor olacaktı. Bu vesile ile bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.” -Mehmet ÖZGÜN-