Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

19 Mayıs Gençliği Hatay’da Coştu

Türk Gençliği, 98 Yıl

Türk Gençliği, 98 Yıl önce Samsun’a çıkan ve Kurtuluş Savaşı’nın bağımsızlık meşalesini yakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda dün olduğu gibi bugün de aynı coşkuyla yürüyor.

19 Mayıs kutlamaları nedeniyle Hatay’da Vali Ürgen Alanı’da toplanan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde Cumhuriyet Caddesi’ne yürüdü. Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, Atatürk anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Antakya Spor Salonu’nda devam eden etkinlikler kapsamında, İl Müdürü Şensöz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı, öğrenciler şiir okudu, hazırlanan gösteriler sunuldu. Programa Hatay Valisi Erdal Ata, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
-YENİDEN DİRİLİŞ-
Antakya Spor Salonu’nda saat 10.30’da başlayan programa, Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra Vali Yardımcıları H. Volkan Köksal ve Mahmut Hersanlıoğlu, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Buradaki konuşmasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkıp istiklal mücadelesini ateşleyişini temsil eden 19 Mayıs’ın aynı zamanda bir milletin yeniden diriliş destanının sarsılmaz bir hatırası olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, şöyle konuştu:
“O gün malını, canını, bütün varlığını vatanın kurtuluşu için siper eden ecdadımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, bu mücadele uğruna şehit düşmüş bütün istiklal kahramanlarımızı saygı ve minnetle yad ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal tarafından Türk gençliğine armağan edilen bu değerli emaneti korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin sorumluluğudur. Türk gençliği ecdadından aldığı ilhamla Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek olacak ve milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atacak vizyona sahiptir.”
Şensöz’ün konuşmasının ardından, Antakya Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Beray Mutlu, Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiirini seslendirirken, aynı okul öğrencilerinden Mustafa Yeiç ise Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Programda, öğrenci Melike Aşkar da gençlik adına bir konuşma yaptı.
Program bu yıl görevli okulların öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları, step dansı, jimnastik gösterisi ve fiziksel güce dayalı eşli gösterilerin ardından son buldu.
-MAKAMDA KABUL-
Hatay Valisi Erdal Ata, 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, gençlik temsilcileri ile farklı branşlarda uluslararası başarılara imza atmış sporcuları da makamında kabul etti. Genç sporcuları elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik eden Hatay Valisi Erdal Ata, gençlerimizin başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
19 Mayıs gününün ayrı bir anlam ve önemi olduğuna değinen Vali Ata, “Bugün, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 98. yıldönümünü kutluyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlere verdiği önemin ne kadar üst düzeyde olduğunu göstermek için bugünü Gençlik ve Spor Bayramı olarak siz gençlere armağan etmiştir. Atatürk’ün en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti, bağımsızlık şuuruyla yetişen sizlere emanettir. Bu nedenle sizlerin çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim alarak en iyi şekilde yetişmeniz, devlet ve millet olarak en önemli gayemizdir. Sizler eğitimde, sporda, kültürde ne kadar iyi yetişirseniz Türkiye Cumhuriyeti de o derece emin ellere teslim edilmiş olur” şeklinde konuştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz ise kabulünden dolayı Vali Ata’ya teşekkür ederek yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Ziyarete, 2016 Wushu (Budokaido) Avrasya Şampiyonu M. Furkan Karakaya, 2016 Ukrayna-Belarus-Türkiye 3’lü Atletizm Yıldızlar Şampiyonası 2.’si Selenay Bati, Karadeniz ve Hazar Denizi Ülkeleri Karate Şampiyonası 2.’si Garip Deniz İşçioğlu, 2016 Muay Thai Dünya Şampiyonası 2.’si Cansu Sarı ve Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Ayşe Nur Yıldız katıldı.
-DÖRTYOL-
Dörtyol’daki kutlamalarda, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Selçuk Kayhan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 19 Aralık Spor Salonu’nda devam eden etkinliklerde, okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Recep Soytürk tarafından verildi. Etkinlikte öğrenciler çeşitli gösteriler sundu. Kaymakam Recep Soytürk ve beraberindekiler, törenin ardından bayram dolayısıyla şehit ailelerini ziyaret etti.
-HASSA-
Hassa ilçesinde de Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ömer Faruk Çiftçi günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Belediye Konferans Salonu’nda devam eden kutlamada öğrenciler şiirler okuyarak çeşitli gösteriler sundu. İlçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından madalyaları verildi.
-KIRIKHAN-
Kırıkhan ilçesindeki 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marş okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bestami Gündüz’ün konuşmasının ardından Öğretmenevi’nde devam eden kutlamada, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.
– Haber Merkezi-AA