Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajları

Vali Ata’dan 30 Ağustos

Vali Ata’dan 30 Ağustos Mesajı
Vali Erdal Ata, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Ata, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Zaferlerle dolu şanlı tarihini 30 Ağustos 1922 tarihinde kazandığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taçlandıran ve bağımsızlık tutkusunu bir kez daha tüm dünyaya ilan eden aziz Milletimizin bu başarısını 95. yılında bir kez daha aynı gurur ve heyecanla kutluyoruz.
Tarihin kaydettiği ender zaferlerden birisi olan 30 Ağustos Zaferi, milli birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihi bir ispatı olmuştur. Ordusuyla, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertleriyle topyekûn bir direniş sonrasında ulaşılan bu zafer, özellikle son zamanlarda kardeşliğimize zarar vermeye çalışan şer odaklarına da en büyük derstir.
Yedi düvele eğilmeyen Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı bu kutlu mücadele, ülkemizin bağımsız, çağdaş ve saygın bir devlet olmasının yolunu açmıştır. Bizler geçmişimizden aldığımız bu güç ve ilhamla, Türkiye Cumhuriyeti’ni, Atatürk ilkelerinin aydınlattığı medeniyet dünyası yolunda kararlılıkla yüceltmeye devam edeceğiz.
Dünya tarihine damga vuran Milletimizin esareti kesin olarak reddettiği bu büyük zaferin yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşları olmak üzere, bu destanı tarihe altın harflerle yazdıran bütün kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

Savaş’tan 30 Ağustos Mesajı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bugün 95’inci yıldönümünü kutlayacağımız 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Savaş’ın mesajı özetle şöyle:
“Bu zafer, milletimizin tarihe armağan ettiği bir kahramanlık destanıdır Bağımsızlık ve özgürlüğümüzü tüm dünyaya ilan ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramının 95.yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Aziz Milletimizin kan ve gözyaşlarıyla kazandığı bu zafer; Türkü, Kürdü, Laz’ı ve Çerkez’iyle topyekûn kazanılmış ve tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanıdır. Yokluk ve imkânsızlıklar içinde zamanın en güçlü ordularına karşı kazanılan bu zafer, milletimizin bağımsız ve hür yaşama kararının tüm Dünya’ya ilan ve ispatıdır. Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün mihenk taşını oluşturan bu zaferden ilham alarak, demokrasimizi daha fazla güçlendirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Geçmişte olduğu gibi, ortak tarih ve kaderi yaşamış bir millet olma şuuru ile milletiyle bölünmez bir bütün olarak, bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize kastedecek tüm tehditlere karşı hep beraber mücadele edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesi ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm Şehitlerimizi, Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

Ertem’den 30 Ağustos Mesajı
CHP Milletvekili Birol Ertem, bir mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Milletvekili Ertem’in mesajı şöyle:
“Türk Ulusunun özgürlük ve bağımsızlık için emperyalizme karşı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük mücadele verdiği ve 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da yapılan Başkumandanlık Meydan Muharebesiyle kazandığı büyük zaferin 95. yıldönümündeyiz.
Bu zaferle, Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli sağlamlaştırılmış ve ebedi hayatı şeref tacı giymiştir. Milletimiz varlığından, birlik ve beraberliğinden, bağımsızlığından, hürriyet ve istiklalinden en zor koşullarda dahi vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Vatanımız var olduğu sürece, şanlı ay yıldızlı bayrağımız bağımsızlığımızın timsali olarak göklerde dalgalanacaktır.
Milli Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos zaferinin 94.yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamak dileğiyle..
Başta, ‘Memleketimizi esir etmek isteyen düşmanları behemehal mağlup edeceğimize dair olan emniyet ve itimadım bir dakika olsun sarsılmamıştır’ sözlerinin sahibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı ve onuru için gözlerini kırpmadan ölüme giden Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz ve aziz anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Parlar’dan 30 Ağustos Mesajı
CHP Antakya İlçe Başkanı Hasan Ramiz Parlar, bir mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.
Parlar’ın mesajı şöyle:
“30 Ağustos 1922, Türk Ulusunu esir ederek Anadolu’yu paylaşmak isteyen emperyalist işgalcilere karşı verilen kurtuluş savaşının zafere giden dönüm noktasıdır. 30 Ağustos; Kadın, erkek, genç, yaşlı, asker, sivil, köylü, kentli tüm vatansever halkımızın omuz omuza verdiği bir bağımsızlık destanıdır. 30 Ağustos, aynı zamanda, bir sürü yokluk ve olanaksızlıklar içindeki bir ulusun, vatan ve bağımsızlık söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı gözünü kırpmadan yapabileceği, mucizeler yaratabileceğinin kanıtlandığı bir gündür. Partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında kazanılan bu zafer, aynı zamanda dünyanın tüm ezilen uluslarına, mazlum halklarına da yol göstererek yeni bir çığır açmıştır. Bugün de yoğun bir terör, ekonomik-politik bir sürü iç-dış sorunla boğuşan ülkemizde 30 Ağustos’ları anmak ve genç kuşaklara öğreterek unutturmamak büyük önem taşıyor. CHP Antakya İlçe Örgütü olarak, bu bilinçle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarken, bu şanlı zaferin Başkomutanı Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.

GÜZELMANSUR MESAJI
CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, bir mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. CHP İl Başkanı Güzelmansur’un mesajı şöyle:
“26 Ağustos günü başlayıp Başkomutan Mustafa Kemal’in komutasında 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz Meydan Muharebesi’nin Cumhuriyetin kuruluş yolunda önemli bir yere sahiptir. Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında kazanılan büyük taarruz, aynı zamanda tam bağımsız, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yolunu açan zaferdir. Kazanılan zaferden sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlam temelleri atılmıştır. Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda attığımız her adımda biraz daha gururlu ve biraz daha mağrur olmanın şansını yaşıyoruz. Ülkemizde hak, hukuk ve adalet arayışları içinde mücadelemizi sürdürürken, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlar, adaletin ve huzurun hüküm süreceği bayramlar dilerim.”

Kamu Sen Mesajı:
30 AĞUSTOS, BU TOPRAKLARA VURULMUŞ TÜRK MÜHRÜDÜR
Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hayrettin Şahin, yayınladığı mesajında, 30 Ağustos’un bu ülke topraklarına vurulmuş Türk Mührü olduğunu belirtti. Hayrettin Şahin’in mesajından özet şöyle:
“Tarihimizin en kritik zaferlerini elde ettiğimiz Ağustos ayında, bu toprakların ebedi vatanımız olduğunu bir kere daha tescilleyen, Türk Milletini bu topraklardan kazıyıp atmak gayesiyle her türlü kirli oyunu sahneleyen şer güçlere Türk’ün azap verici tokadını indirdiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümünü coşku ve gururla kutlamaktayız. 30 Ağustos, yaklaşık 900 yıl boyunca bizleri bu topraklardan kazıyıp atmak için bir araya gelen güçlere Türk Milletinin verdiği tarihî cevabın adı, 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’le başlayan Türk hâkimiyetinin bir kez daha perçinlendiği ve Anadolu’nun kadim ve ebedi Türk yurdu olduğunun tescil edildiği gündür. 30 Ağustos, cebren ve hile ile bütün kaleleri zapt edilen, bütün tersanelerine girilen, bütün orduları dağıtılan ve her köşesi bilfiil işgal edilen Türk Milletinin var oluş mücadelesinin zaferle taçlandığı gündür. 30 Ağustos, bir milletin yokluk, yoksulluk, açlık ve imkânsızlıklar içinde de işgale ve kıyıma karşı şahlanarak ‘Bu topraklarda sınırlar kalemle değil kanla çizilir’ dediği gündür.”

Kaya’dan 30 Ağustos Mesajı
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, bir mesajla, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Rektör Kaya’nın mesajı şöyle:
“30 Ağustos Zafer Bayramı, Ulusal Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşine az rastlanır bir zaferle taçlandıran kahramanlık destanının adıdır. Türk Milleti, binlerce yıllık tarihinde birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmuş, hiçbir tehdit ve saldırıya boyun eğmemiştir. Milletimizi güçlü kılan, kahramanlıklarıyla ve dayanışmasıyla tarihte öne çıkaran işte bu birlik ve beraberlik ruhudur. Bu milletin, sömürgeci güçlere karşı ordu millet bütünlüğü için verdiği mücadelenin eseri Türkiye Cumhuriyeti’dir.
Dünyadaki ve bölgemizdeki devleti olmayan, baskı altında yaşayan ve özgürlüğü kısıtlanan mazlum milletlerin yaşamış olduğu işgal, soykırım ve zulümleri gördüğümüzde, vatan toprağının bağımsızlığı, birliği ve bütünlüğü için canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz ecdadımızı minnetle yad ediyor ve böyle bir ecdadın torunları olmaktan gurur duyuyoruz.
Bilinmelidir ki, tek hazinemiz ve en kıymetli varlığımız vatan toprağımızdır. Bizlerin görevi, kan ve can verilerek kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyetini korumak, yüceltmek ve atalarımız mirası olan bu vatanı tıpkı onların yaptığı gibi bizden sonraki kuşaklara armağan etmektir. Bu mutlu günde, şahsım ve üniversitem adına, büyük zaferin mimarları olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz Şehitlerimi ve Gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, kıymetli Hataylıların ve tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.”

AKP İl Başkanı Atıç:
BUGÜN, UNUTULMAZ ZAFERİN 95.YILI…
AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, 30 Ağustos’un tarihimizde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, bu zaferin kazanılmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle andığını bildirdi.
Ak Parti İl Başkanı Atıç’ın mesajı şöyle:
“30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıldönümünü kutladığımız bugün, o dönemde kazanılan bu büyük zaferin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Kazanılan bu büyük zafer sayesinde, bugün ülkemizde, vatanımızda birlik ve beraberlik içinde yaşayabiliyoruz. O büyük destan sayesinde, bugün ülkemizin kıymetini daha iyi anlıyoruz. Bu büyük destanın kazanılmasını sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı tekrar kutluyorum.”

Hatay Barosu 30 Ağustos Mesajı:
CUMHURİYET’E, ATATÜRK’E, İLKE VE DEVRİMLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ..
Hatay Barosu’nca yayınlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında; Ulu Önder’e, Cumhuriyet’e, Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılık dile getirildi. Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez’in Yönetim Kurulu adına mesajı şöyle:
“Bağımsız bir ulus devletin yaratıldığı, Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı, demokratik, laik, çağdaş Türkiye yürüyüşünün başladığı gün olan ve 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 95. yıldönümünü kutluyoruz.
Bu zafer; Bağımsız, üniter, ulus devlet anlayışı ile cumhuriyetin temelinin atıldığı, demokratik, laik, çağdaş Türkiye yürüyüşünün başladığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün stratejisini belirleyip, taktiklerini çizdiği ve başından sonuna kadar büyük bir ustalıkla yönettiği bu büyük mücadele, ‘Başkumandanlık Meydan Savaşı’ olarak tarihe geçmiştir.
Türkiye, son yıllarda çetin günlerden geçmektedir. Antiemperyalist, tam bağımsızlıktan yana Cumhuriyet ve devrim bilincine sahip onurlu insanların geleceğe ilişkin kaygılar taşımakta oldukları yadsınamaz bir gerçekliktir. ‘Hukukun üstünlüğü’ ilkesini yadsıyan uygulama örnekleri alabildiğinedir. Hatay Barosu, Cumhuriyet’e, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkma, demokratikleşme, hukuk ve hukuk devletinin, barışın ve barış dilinin gerek ülkemizde gerekse yaşadığımız coğrafyada egemen olması mücadelesine bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir. Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

ÇYDD’den 30 Ağustos Mesajı:
95.YILDÖNÜMÜ GURURU YAŞIYORUZ
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Antakya Şubesi Yönetim Kurulu adına kaleme alınan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, Türk Halkının, Zafer Bayramı’nın 95. Yıldönümü noktasındaki gurur ve mutluluğu dile getirildi. ÇYDD Antakya Şube Başkanı Gülfer Öztürk’ün Yönetim adına yayınladığı mesajı şöyle:
“30 Ağustos Zafer Bayramımızın 95. Yıldönümünü idrak etmenin gurur ve mutluluğu içindeyiz. Bundan 95 yıl önce, 30 Ağustos 1922’de, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Başkumandanlık Meydan Savaşı’nı kazanıp düşmanı bozguna uğratarak gücünü tüm dünyaya kabul ettirmiş idi.
Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, Cumhuriyet Türkiye’sinde de ne zaman sıkıntıya düşülse, ne zaman iç ve dış mihraklar ülkenin bölünmez bütünlüğü üzerinde oyunlar oynamaya kalkışsa,, ulusu ile bütünleşmiş olan Türk Silahlı Kuvvetleri oyunları bozmuş, iç ve dış düşmanları hüsrana uğratmıştır.
Son yıllarda bir kısım dış güçler ile onların içteki uzantılarının Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yıpratıp etkisizleştirme ve güçsüzleştirme çabası içinde olanlarına şunu hatırlatmak isteriz… Tüm olumsuz koşullara rağmen, ulusu ile bütünleşmiş ve Peygamber Ocağı olarak gönüllerde taht kutmuş olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında ve Ulu Önder Atatürk’ün izinde görevini tereddüde yer vermeyecek bir şekilde yerine getirmeye devam edeceğine inanıyoruz.
Bu duygularla, 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 95. Yıldönümünü içtenlikle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Şehitlerimizi rahmet, Gazilerimizi de minnetle anarak nice 30 Ağustos’lara diyoruz…”