Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

4 Şampiyon: Türkiye, Belarus, Gürcistan ve İran’dan

40 Ülkeden yüzlerce güreşçi

40 Ülkeden yüzlerce güreşçi Hatay’daki Dünya Şampiyonası’na katıldı


Dünyanın en iyi pehlivanlarının güreştiği Antakya’daki şampiyonada 60 kiloda Türkiye’den Fatih Önalan, 70 kiloda İran’dan Ebrahim Valiyan, 80 kiloda Gürcistan’dan Zaur Gagndze, 90 kiloda Belarus’dan Arsom Zemlakov ve 90+ kiloda Türkiye Mahmut Çayırcı şampiyon oldu. Takım sıralamasında ise Türkiye birinci oldu.
Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu tarafından düzenlenen ve Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası 9. Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonası, Pazar günü Hatay’da gerçekleşti.
HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’ndeki aba güreşi mersahında gerçekleşen şampiyonaya Azerbaycan’dan Yunanistan’a, Pakistan’dan Rusya’ya kadar 40 ülkeden yüzlerce sporcu katılım gösterdi.
60, 70, 80, 90 ve 90+ olmak üzere toplam 5 kategoride gerçekleşen müsabakalar seyir zevki yüksek maçlara sahne oldu.
Aba güreşinin federasyonluğunu da kurduklarını dile getiren Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş, yaklaşık 30 ülkeyle birlikte bu işi yürüttüklerini kaydetti. 50 yıllık dünya federasyonları 10-12 ülkeyle müsabaka yaparken, aba güreşlerine 30 üzerinde ülkenin katılmasının gurur verici bir rakam olduğunu dile getiren Başkan Savaş, “Aba güreşinin dünya federasyonluğunu Hatay’da kurduk. Bundan 9 yıl önce bir avuç insan olarak bu işe gönül verdik, gün geçtikçe çığ gibi büyüyoruz. Büyüdükçe de bu işi dünyaya yayıyoruz. Umarız ki olimpiyatlarda da Aba Güreşi sporu yer alır” dedi. -Cemil Yıldız-