Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

6 ayda 1 milyon 150 hastaya sağlık hizmeti

Dr. Erdoğan, Hatay Devlet

Dr. Erdoğan, Hatay Devlet Hastanesi’nde en kaliteli sağlık hizmetini sunma gayretinde olduklarına vurgu yaptı

Hatay Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm.Dr. Mustafa Erdoğan, Hatay Devlet Hastanesinde 2017 yılının ilk altı ayında 1 milyon 150 bin hastaya sağlık hizmeti verildiği bilgisini aktardı. 2017 yılının ilk altı ayında yapılan muayene ve ameliyat sayıları ile hastanede yeni hizmete açılan ünitelerle ilgili olarak açıklamada bulunan; Dr. Erdoğan, yılın ilk altı ayında yaklaşık olarak 1 Milyon 150 bine yakın hastaya sağlık hizmeti verildiğini, hastanenin yatak kapasitesinin 1050’ye ulaştığını, hastanemizde 256 Uzman Hekim, 46 Tabip olmak üzere toplam 302 hekim ile hizmetin sunulduğunu bildirdi.

Çocuk hastalara akülü araç …

Hastanede 2017 yılının ilk altı ayında 42 bin 114 hastanın ameliyatının yapılarak tedavi gördüğünü, 6 bin 190 hastanın doğum yaptığını, 31 bin 980 hastanın ise yatarak tedavilerinin tamamlandığını söyleyen Dr. Erdoğan, şunlara değindi: “Çocuklarımızın ameliyathaneye sedyeyle götürülme esnasında büyük bir korku, endişe duyduklarını belirledik. Bu kapsamda servisten ameliyathaneye kadar sedye ile yaşamış oldukları streslerini, sıkıntılarını bir miktar azaltıp bir oyun şeklinde sevecen bir şekilde ameliyathaneye getiriyoruz. Özellikle akülü araçlarımız hasta güvenirliğini için oldukça uygun. Emniyet kemeri mevcut. Çocuğumuz kendi kullanabiliyorsa çocuğumuz kullanabiliyor, isterse anne veya babası kullanabiliyor. Arzu ederlerse akülü araçları personelimiz kullanıyor. Uyku Laboratuvarında hastaların uykularının analiz edilerek tedaviyle daha rahat uyumalarının sağlıyoruz. Birçok insanda rastlanan horlama, uyku apnesi uyku bozukluklarının hipertansiyon, kalp yetmezliği, unutkanlık, okulda başarısızlık, gece terlemesi, sabahları ağız kuruluğu, baş ağrısı, kilo artışı ve dikkat eksikliğine yol açabilmektedir. Uyku Laboratuvar sayesinde bu hastalıkların meydana gelme olasılığının en aza indiriyoruz. Uykuda nefesin durması, astım kadar yaygın olan fakat yakın zamana kadar tanısı konulamayan bir hastalıktır. Laboratuvarda, hastaların uykuda nefes durmasının zararlı etkilerinden korunması için uyku cihazının verdiği rapor doğrultusunda hastanın daha rahat uyku geçirmesini sağlıyoruz. Uykuda nefes durması kalp krizi, felç, hipertansiyon gibi hastalıklara neden oluyor. Erişkinlerde dikkat eksikliğine yol açıyor. Bütün bu hizmetleri ev ortamı hassasiyetinde oluşturulan özel bir odada, hasta uyurken gece boyu izleniyor ve kayıt işlemleri gerçekleştiriliyor.”

Aksaklıkların azaltılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor …

Dr. Erdoğan; hastanelerinde çalışan tüm personelle birlikte, tüm bu çalışmalar ışığında sağlık hizmeti alan vatandaşların memnuniyetinin artırılması, modern sağlık hizmetlerini ve çağın teknolojik gelişimlerini yakından takip ederek en kaliteli sağlık hizmetini sunma gayretinde olduklarını bildirdi, hastanenin yatak sayısı, yoğun bakım ve hizmet kapasitesinin değişik alanlarda artırılması ile her geçen gün daha çok hastaya hizmet verebilme imkânı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.
Bu hizmetlerin sunumunda zaman zaman aksaklıklar yaşanmış olsa da bu aksaklıkların azaltılmasına yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirten Dr. Erdoğan, “halkımıza en iyi sağlık hizmetini verme çabamız istek ve gayretle artarak devam edecektir” dedi.
-Mehmet ÖZGÜN-