Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“80 değil, 180 vekille Meclis’e gideceğiz”

HDP Eş Genel Başkanı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: “Yastık altında altınımız, dövizimiz yok, ama faizi de seni de düşürecek siyasi irademiz var.”

Defne İlçesi Doğuş Okulları önünde, PM üyeleri ve Hatay Milletvekili adaylarının da katılımıyla gerçekleşen mitingde bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Sanki devletin kurumları değil, AKP’nin kampanya yürütme ekibi. YSK başka bir şey söylüyor, AYM’ye topu atıyor! Bütün hesapları 400 vekil hesabı. 400 vekili alacak, Anayasayı istediği gibi değiştirecek. Buna izin vermeyeceğiz. 80 değil 180 vekille o Meclis’e gideceğiz” dedi.
Konuşmasında, “24 Haziran’dan sonra bu ülkenin önü açılacak” diyen Temelli, şöyle devam etti:
“Diyanet Başkanı diyor ki; “faiz haram” kime haram? Bunlar faizci, faizi 3 katına çıkarmış, harami olmuş hepsi. Onlara bir şey demiyor, “yoksul halka faiz haram” diyor. Bu yoksul halkın faizden kazanacak geliri mi var? Yastığı altında serveti mi var? Ama hep halkı suçlayan bir zihniyet bu. Yastık altında altınımız, dövizimiz yok, ama faizi de seni de düşürecek siyasi irademiz var.”
24 Haziran’da herkese sorumluluk düştüğününü de söyleyen Temelli, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Hepimiz müşahit olacağız. Sandığa gideceğiz. Oyumuzu vereceğiz oyumuzun akıbetini takip edeceğiz. 25 Haziran’da da umutlu bir sabaha uyanacağız.” -Tamer Yazar-