Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afrin’de yakalanan 9 terörist

Hatay’da tutuklandı Suriye’nin Afrin-Raco

Hatay’da tutuklandı

Suriye’nin Afrin-Raco bölgesinde Türk güvenlik güçlerince yakalanan 9 terörist Antakya Adliyesi’ne çıkartıldı ve tutuklandı. Salı günkü tutuklamanın, 23 Ocak 2018 tarihinde Zeytin Dalı Harekâtının 4’üncü gününde Piyade Üst. Teğmen Oğuz Kaan Usta ile Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın Şehit edilmesi eylemine ilişkin olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştiği bildirildi.
Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman’ın konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:
“P. Üst. Teğ. Oğuz Kaan Usta ile P. Uzm. Çvş. Mehmet Muratdağı’nın Şehit edilmesi eylemine katıldıkları iddiası bulunan şüpheliler M.C., A.M., C. M., F.K., H.K., İ.M., M.M.K., İ.M. ve R.M., Suriye ülkesi Afrin bölgesi Raco beldesinde 14/09/2018 tarihinde yakalanarak ilimize getirilmiş, aynı gün Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltına alınmışlardır.
Şüphelilerin kollukça ve Cumhuriyet Başsavcılığımızca müdafi huzurunda ifadeleri alınmış, Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma kapsamında elde edilen deliller dikkate alınarak, şüpheliler M.C., A.M., C.M., F.K., H.K., İ.M., M.M.K., İ.M. ve R.M.; Silahlı terör örgütü üyesi olmak, kasten öldürmek ve devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçlarından Hatay Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne tutuklanmaları talebi ile sevk edilmiş, Hatay 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin 18/09/2018 tarih ve 2018/407 sorgu sayılı kararı ile şüphelilerin tutuklanmalarına karar verilmiştir.”
Hatay Valiliği de, 14 Eylül 2018 Cuma günü Hatay İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ve İstihbarat birimleri tarafından Afrin’de yakalanarak Milli İstihbarat Başkanlığı’nın desteği ile Hatay’a getirilen PKK/PYD/YPG üyesi 9 teröristin, sağlık kontrollerinin ardın-dan adli makamlara sevk edildiğini bildirdi ve şu açıklamayı yaptı:
“Zeytin Dalı Harekâtı sırasında P. Ütğm. Oğuz Kaan Usta ve P. Uzm. Çvş. Mehmet Muratdağı’nın Şehit edilmesi ve akabinde Şehidimizin naaşının kaçırılması olayına karıştığı tespit edilen M.C., İ.M., A.M., İ.M., R.M., M.K., H.K., F.K. ve C.M isimli teröristler, 18 Eylül 2018 Salı günü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.” -Cemil Yıldız-