Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

Hatay, ihracattaki payı ve ekonomiye

Hatay, ihracattaki payı ve ekonomiye katkısı ile
81 il içinde 10.sırada:
Verdiği Kadar Alamıyor!
İlimiz Hatay’ın milli ekonomiye katkısı, ihracatı ve toplanan vergi ile Türkiye genelinde 81 il içerisinde ilk 10’larda yer aldığı resmi verilerle defalarca ortaya kondu. Hatay, ihracatta 2 milyar dolar sınırını geçen ilk 10 il içerisinde bulunurken, vergi tahsilatında da Türkiye’nin önde gelen 10 ili arasında yerini alıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi resmi verilerine göre, Türkiye ihracatında söz sahibi iller ile Türkiye ekonomisine artı değer oranları şöyle:
1-İstanbul : % 51,78
2-Bursa : % 6,71
3-İzmir : % 5,89
4-Kocaeli : % 5,21
5-Ankara : % 4,29
6-Gaziantep : % 4,19
7-Sakarya : % 3,35
8-Denizli : % 1,77
9-Hatay : % 1,49
10-Manisa : % 1,27
11-Adana : % 1,16
12-Kayseri : % 1,05
İlimiz Hatay’ın, milli ekonomiye katkısı kadar hizmet aldığı için söylenemez. Hatay’ın hakkı olan yatırımları yıllardır, on yıllardır alamamasının adresi de siyasiler olsa gerek!

Traktör devrildi
Sürücüsü Altında Ezildi
Altınözü ilçesinde tarlasını süren bir çiftçi, devrilen traktörün altında kalması sonucu ezilerek can verdi. Kazada ölen 55 yaşlarındaki Abdulsamet Bereket’in cenazesine, cezaevindeki FETÖ sanığı oğlu da jandarma eşliğinde katılabildi.
Altınözü Türkmen mezrası civarındaki traktör kazasında ölen Abdulsamet Bereket’in, kaza sonrası hastaneye kaldırılsa da, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Meteoroloji uyarısı
Kuvvetli Yağış Var…
Meteoroloji, ilimiz ve bölgede bugün zaman zaman güçlü yağışlar kaydedileceğini duyurdu. Meteoroloji tahmini şöyle:
“Yapılan son değerlendirmelere göre; dün akşam saatlerinde başlayan, kıyı ilçeleri başta olmak üzere, Hatay çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden; sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Memur ek zam istiyor
Türkiye Kamu-Sen Hatay il Başkanı Hayrettin Şahin, sabit ve dar gelirlinin ekonomik tablosunu gözler önüne sererek, “Memur maaşı bir yılda toplam 585,91 TL eridi” dedi ve ek zam beklentilerini paylaştı.

MHP’den ziyaretler
MHP Defne İlçe Başkanı Ferit Kaplan ve İlçe Teşkilatı Yönetimi, Çınarlı Mahalle Muhtarı Mehmet Culhacı ve Çınarlı Mahallesi sakinlerini ziyaret etti. Gerçekleşen ziyaretlerde gündem, 2019 Mahalli/İdareler Seçimi yanı sıra, Defne ilçesinde yaşanan sorunlar ve beklentiler oldu.

Çalışmalar sürüyor
Antakya Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerinin, Odabaşı Mahallesi Selin Sitesi yanında 2. kısım park yapım çalışmaları sürüyor. Açıklamada; toprak tesviye, parke döşeme ve bordür örme çalışmalarının devam ettiği ve kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacağı vurgulandı.

Yerinde denetim
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) Heyeti, vatandaşlara daha hızlı ve çözüm odaklı hizmet edebilmek için, ilçelerde kurulan hizmet binalarına yönelik ‘denetim’ ziyaretlerine devam ediyor. Son ziyaretler; Erzin, Dörtyol ve Payas hizmet binalarına yönelik oldu.

8 bin kişi!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugüne kadar ülke güvenliği açısından riskli olduğu değerlendirilen yaklaşık 8 bin kişinin sınır kapılarından Türkiye’ye girişinin engellendiğini bildirdi.

İhracatın yıldızlarına
İstanbul’da ödül
İhracatın Yıldızları-Türkiye’nin Gizli Şampiyonları Yarışması maratonu, dün İstanbul’daki ödül töreni ile sonuçlandı.
Türkiye’nin ihracatına yön veren firmaların ödüllendirildiği ilk ve tek yarışma olan İhracatın Yıldızları, bu yıl 17. kez gerçekleştirildi.

Önemli veri
22 Kasım Perşembe:
10:00/Tüketici Güven Endeksi/Kasım/Önceki: 57.3

Esnaf
destek istiyor
Perakende yasasının yeniden düzenlenerek kuralların konulması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Esnafın AVM ve zincir marketlere karşı haklarını korunması artık kaçınılmaz oldu’ dedi.

İş ilanlarına dikkat!
3 bin 500 personel alınacağı açıklanan İstanbul Havalimanı’nda çalışmak isteyenler için sosyal medyada “garantili” iş başvurusu alındığı iddia edilerek para talep edildiğinin tespit edilmesi üzerine, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Turkcell’de ,
AKK 1 Ocak’ta Son
Turkcell, 1 Ocak 2019 itibarıyla hizmet verdiği iki milyondan fazla ev ve iş yerinde Adil Kullanım Kotası (AKK) uygulamasını sona erdirecek. Turkcell tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) 2016’da yayımladığı düzenlemeye uygun olarak, internet otobanlarındaki limitleri kaldıracak. Böylece,1 Ocak itibarıyla, Turkcell’in hizmet verdiği iki milyondan fazla ev ve iş yerinde AKK uygulaması sona erecek. Yeni dönemde, Turkcell’in, tüm kurumsal ve bireysel fiberin yanı sıra DSL kullanıcılarını da gerçek limitsiz kullanıma taşıyacağı duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre, yeni dönemde tüm Turkcell kullanıcıları, hızları düşmeden internete bağlanmaya devam edecek. Bunun için bir sözleşme ya da dilekçe olmadan kullanıcılar sistem tarafından otomatik AKK’sız döneme geçirilecek.

Konut satışları
Türkiye genelinde konut satışları 2018 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %19,2 oranında artarak 146 536 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 27 156 konut satışı ve %18,5 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 13 430 konut satışı ve %9,2 pay ile Ankara, 7 419 konut satışı ve %5,1 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 15 konut ile Hakkari ve Ardahan, 79 konut ile Bayburt oldu.

HDP Hatay’dan mesaj:
“İttifaka açığız”
HDP Hatay İl Örgütü adına bir açıklama yapan İl Eş Başkanları, Sultan Başaran ve Kerem Nalbant, “İlkeli, doğru ve demokratik ittifaklara açık olduğumuzu, AKP-MHP faşist bloku dışındaki bütün demokratik ve muhalif parti ve kitlelerle ortaklaşarak çalışmalarımızı yürüteceğimizi basına ve kamuoyuna bildiriyoruz. Aday Adayı başvuru komisyonumuz, 20 Kasım -5 Aralık tarihleri arasında il binamızda adaylık başvurularını kabul edecektir” mesajı verdi.

Çiftçinin ilgisi büyük
Tarım arazisinin çiftçilere ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden 10 yıla kadar kiralanmasını sağlayan düzenlemeye 100 bin 4 çiftçi başvurdu. Hazineye ait bin 793 taşınmaz çiftçilere kiralandı. Bugüne kadar en çok talep, 10 bin 5 başvuruyla Adana’dan geldi.

CHP’de büyük gün
CHP Parti Meclisi (PM), 30 Kasım Cuma günü yapacağı toplantıda 300’e yakın belediye başkan adayının ismini daha açıklayacak. Alınan bilgiye göre; 24 Ekim’de 105, 14 Kasım’da ise 147 adayın ismini kamuoyuyla paylaşan CHP PM, 30 Kasım’da gerçekleştireceği toplantıda bu defa 300’e yakın belediye başkanının ismini belirleyecek. İYİ Parti ile yapılan görüşmeler çerçevesinde “ittifak” konusunu da değerlendiren CHP, bazı adayların belirlenmesi için geniş tabanlı mutabakat arıyor. İYİ Parti ile bu kapsamda yürütülen görüşmeler doğrultusunda bazı illerin adaylarının netleşmesi bekleniyor.

İndirim yaptık
Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, “Enflasyonla Topyekun Mücadele kapsamında ürün çeşitlerimize bağlı olarak, beyaz ette yüzde 15 ile 35 oranında değişen fiyat indirimleri yaptık” dedi.

Konut İstatistiği
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde ekim ayında 146 bin 536 konut satışı gerçekleştirildi. Ekimde satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 15,1, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,2 arttı.

Esnaftan uyarı
Özellikle Batı’dan esinlenerek uygulamaya konulan ve tüketiciyi yanıltan alışveriş kampanyalarına karşı vatandaşları uyaran TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Bu tür alışveriş günlerinde önce maliyetler yükseltilerek fiyatlar şişiriliyor sonra indirim adı altında yeniden pazarlanıyor’ dedi.

Türkiye’ye dönüyor
ABD’nin Ohio eyaletindeki Bowling Green Eyalet Üniversitesinde sergilenen “Çingene Kızı” mozaiğinin parçaları, Türkiye’ye götürülmek üzere Türk yetkililer tarafından teslim alındı.

Çocuklara özel ziyaret
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve eşi Ayşenur Yönden, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle çocuklara yönelik bir program gerçekleştirdi. Yönden çifti, İskenderun Hacı Pervin Tosyalı Çocuk Evleri Sitesi’ne ziyarette bulundu ve devlet çatısı altında barınmakta olan çocuklarla bir araya geldi.