Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Adaletsizliğe Geçit Yok …

Milletvekili Serkan Topal, katıldığı

Milletvekili Serkan Topal, katıldığı “Adalet Kurultayı”nı değerlendirdi …

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Çanakkale’de geçtiğimiz Cumartesi günü başlayan ve yarın sona erecek olan Adalet Kurultayı’na katıldı. Milletvekili Serkan Topal, katılımın yoğun olduğu kurultayla ilgili değerlendirmesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı, emperyalizme meydan okunan, şehitlerimizin ebedi istiratgahı Çanakkale’den ‘Adaletsizliğe Geçit Yok!’ dediklerini vurguladı. Milletvekili Serkan Topal, Çanakkale’de 26-30 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Adalet Kurultayının büyük bir ilgi, coşku ve heyecanla başladığını, toplumun geniş bir kesiminde, ülkede egemen olduğunu belirttiği adaletsizliğin yarattığı umutsuzluğun Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü ile yerini umuda, dayanışmaya ve azimle mücadeleye bırakmaya başladığını bildirdi. AKP iktidarının, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası, 20 Temmuz’da ilan ettiği OHAL ve yayınladığı, hukuksuz olduğunu savunduğu KHK’lar ile ülkeyi yönetmeye başladığını belirten Milletvekili Serkan Topal, “İktidarın darbe girişimini fırsatına çevirmesi ve ülkeyi KHK’larla yöneterek, hayatın her alanını dayanaksız KHK’larla düzenlemeye başlaması ve yönetim anlayışlarına muhalif olan bütün kesimlere yönelen anti demokratik, baskı ve sindirme girişimleri, demokrasimiz açısından kabul edilemez bir noktaya evirilmiştir” dedi.
Adalet bir gün herkese lazım olacak … Adaleti tek partinin inisiyatifine bırakan parti devleti inşasına karşı Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde on binlerle adımlanmaya başlanan Adalet Yürüyüşünün, İstanbul’a yaklaştıkça yüz binlere, Maltepe Meydanında ise milyonlara ulaşarak yeni bir ses ve yeni bir nefes olduğunu hatırlatan Milletvekili Serkan Topal, şunlara değindi:
“Maltepe Meydanı’nda milyonlarca yurttaşımızla birlikte herkes için Adalet Çağrısı’nda bulunduk. Ankara’dan İstanbul’a 435 km’lik yürüyüşümüzle ülkedeki adaletsizlikleri duyurmaya, hukuksuz ve keyfi gözaltlarına, tutuklamalara karşı farkındalık yaratmaya çalıştık. Şimdi de Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözünün yazıldığı topraklardan, Çanakkale’den, emperyalizme meydan okuduğumuz ve zafer ile taçlandırdığımız, şehitlerimizin ebedi istiratğahı olan bu güzel coğrafyadan ‘Adaletsizliğe Geçit Yok!’ diyoruz. Adaletin bir gün herkese lazım olacağı inancı ile mücadele etmeye devam ediyoruz. Türkiye’de hak, hukuk ve adalet talep eden ve hukuksuzluğa karşı çıkan herkesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin başlattığı Adalet Kurultayı’mıza davet ettik. Adalet arayanlara cesaret veren, umut olan kurultayımızda yaşamın her alanında, adaleti merkez alan çalıştaylar gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi toplumun üzerine çöken umutsuzluğu ve ablukayı dağıtacak ve bu alanda da umut olmaya devam edecektir.”
-Mehmet ÖZGÜN-