Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ADD’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı:

Büyük Taarruz’un Yıldönümü Atatürkçü

Büyük Taarruz’un Yıldönümü

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antakya Şubesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, bugünün, Büyük Taarruz’un yıldönümü olduğuna vurgu yapıldı. ADD Şube Başkanı Doç. Dr. Kezban Kuran imzalı mesaj şöyle:
“30 Ağustos Zafer Bayramı, kahraman ordumuzun kazandığı zaferlerden birinin, Büyük Taarruz’un yıldönümüdür. 30 Ağustos, yalnızca bir tarih değildir. 30 Ağustos, bağımsızlık ve yurt aşkıyla şahlanan Türk Ulusu’nun Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazandığı, Sevr Antlaşması’nı parçaladığı, Lozan Barışı’nı sağladığı ve Cumhuriyetin temeline ilk harcı koyduğu gündür. 30 Ağustos 1922 tarihi, Türk Ulusu’nun emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla verdiği bir savaşın kazanıldığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, kahraman Türk Ordusu’nun Türk Ulusu’yla omuz omuza vererek gerçekleştirdiği bu destan, Türk Ulusu’nun yeniden doğuş destanıdır. Bu destan, mazlum halklara özgürlük ve bağımsızlık yolunu açan destandır. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin sağlamlaştırılması ve tam bağımsız, laik, demokrat yeni Türk Devleti’nin kurulması bu zaferle gerçekleşmiştir.
Bugün, bu temellerin geliştirilip daha da ileri götürülmesi yerine, ne yazık ki bazı aymazlar, Atatürk’ü ve yaptıklarını küçümser bir tavırla anabiliyor, dış güçlerin ve sermayenin yardakçıları olarak Türkiye ve Cumhuriyet üzerinde oynanan oyunları alkışlayabiliyorlar. Atatürk, Cumhuriyet, laiklik, tam bağımsızlık sözcüklerini kullanmaktan kimi rahatsız oluyor, kimi de korkuyor. Cumhuriyet’in yarattığı kurumlar ve ulusal kazanımlar dış kaynaklı programlarla ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Atatürk’ün adını ve resmini, İstiklal Marşımızı ve öğrenci andını ders kitaplarından çıkarıyorlar.
Atatürk’e, demokrasiye ve Cumhuriyet’e olan bitmez tükenmez kinlerini her fırsatta kusuyorlar. Ülkesini, kendisini ve çocuklarını düşünen herkes, çok şey yitirmekte olduğunu ve çatışmalı bir geleceğe sürüklendiğini görmelidir. Cumhuriyet devrimlerine sahip çıkmanın, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmak olduğunu anlamamızın zamanı geldi de geçiyor. Tüm ulusumuzun çağdaş, demokratik, laik bir devletin temellerinin atıldığı gün olan, ‘ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla tam bağımsızlık bilincinin hakim olduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, bize bağımsızlığımızı kazandıran Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na ve Gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyor, Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” -Mehmet Özgün-