Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akdağ Hatay’da

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ,

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Pazartesi günü saat 15.30 sıralarında Hatay’a ayak bastıktan sonra ilk olarak Şehidin Kırıkhan’daki evine gitti ve Aileye başsağlığı diledi. Gerçekleşen ziyaret esnasında Şehidin Ailesini Başbakan Binali Yıldırım ile de görüştüren Akdağ, ardından Reyhanlı’da STK’larla bir toplantı gerçekleştirdi, bölgedeki hastaneleri gezdi, yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu, İl Sağlık Müdürü, hastane başhekimleri ile doktorlardan bilgi aldı.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere 22 Ocak Pazartesi günü geldiği ilimizde, ilk olarak, Kırıkhan Kaletepe Mahallesi yakınlarına PKK/PYD/KCK tarafından Afrin’den atılan havan mermisinin infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden ve dün toprağa verilen Şehidimiz Şahin Elitaş’ın Ailesine başsağlığı dileklerini bildirdi, Şehidimizin anne ve babasını Başbakan Binali Yıldırım ile görüştürdü. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın Kırıkhan ilçesindeki hastane ziyaretleri ile karşılanması ve bazı temas ile incelemelerine, AK Parti yanı sıra CHP ile MHP’li Milletvekilleri de katıldı.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kırıkhan’dan sonra Reyhanlı ilçesine geçti. Akdağ, burada; Milletvekilleri, STK temsilcileri, Oda ve Borsa temsilcileri ile esnaf temsilcilerinin katılımıyla, Reyhanlı Ticaret Sanayi Odası’nda düzenlenen bir toplantıya katıldı.
-ATEŞTEN ÇEMBER-
Toplantıda açış konuşmasını yapan Hatay Valisi Erdal Ata, Kırıkhan Kaletepe Mahallesi’nde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileklerini ilettikten sonra, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü “Zeytin Dalı” harekatının başarıyla tamamlanacağına olan inancını dile getirdi ve şöyle devam etti:
“Dün Reyhanlı ilçemizde 1 kişi hayatını kaybederken 46 kişi yaralandı. Onlara da acil şifalar diliyorum. Hepinizin bildiği gibi, bir ateşten bir çemberin içinde yaşıyoruz. Türkiye üzerinde birtakım oyunlar oynanmak isteniyor. Ama bizim de millet olarak bu ülke üzerinde oynanmak istenen oyunları bozacak gücümüz ve kararlılığımız var. Biraz önce Kırıkhan’a şehidimizin ailesine başsağlığı dileklerimizi iletmek için uğradık. Orada gördüğümüz tablo gerçekten gurur verici. Aile, evladını kaybetmiş olmasına rağmen yedi evladım var birini şehit verdim diğerlerini de vermeye hazırım diyor. Bu da gösteriyor ki milletimizin vatanı için ve devletinin bekası için yapamayacağı hiçbir fedakârlık yoktur. Dolayısıyla yaşadığımız coğrafyada bu ilkelere sahip bir millet olduktan sonra bizi kimsenin parçalamaya, bölmeye gücü yetmez, herkesin bunu böyle bilmesi gerekir. Belki ağır bedeller ödeyebiliriz ama tüm dünyanın bilmesi gerekir ki Türkiye Cumhuriyeti’ni asla kimse bölemez ve yıkamaz.”
-ERDOĞAN’IN SELAMI-
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, salondakilere, “Sizlere öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın selamlarını iletmek isterim. Hatay halkına bölge halkına hususen Reyhanlı’ya selamları var” şeklinde seslendi ve şöyle devam etti:
“Bütün Türkiye, Suriye’de bir zalim yönetimin kendi halkına zulmetmesi ve bunun neticesinde de Suriye’den 3,5 milyon kardeşimizin Türkiye’ye sığınması neticesinde tarih önünde üstüne düşen vazifeyi yerine getirmiştir. Önemli bir meseledir bu. Bugün batı dünyası kendi ülkesinde birkaç bin sığınmacıyı, mülteciyi ağırlayamazken, bunu önlemek için elinden gelen her şeyi yaparken yerine göre insan haklarını mültecilerle ilgili uluslararası hukuktan doğan haklarını hiçe sayarken Türkiye cumhuriyeti 3,5 milyona yakın kardeşini bağrına basmıştır. Tabi ki bu, büyük Türk Milletinin, sizlerin eseridir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin bu konudaki hassasiyetine milletimiz büyük bir alicenaplıkla, şefkatle yaklaşmıştır. Kardeşlerinizi kendinizden ayırmadınız. Bu hususta tüm Türkiye iyi bir sınav vermiştir. Ama hususen söylemeliyim ki, bazı şehirlerimiz, bunların içerisinde Hatay başta gelenlerden biridir ve özellikle de bazı ilçelerimiz öne çıktı. Şehirlerimizin içinde Kilis, ilçelerimizin içinde Reyhanlı, kendi nüfusundan daha fazla Suriyeli kardeşimizi barındıran şehirlerdir.”
Toplantının ardından, Reyhanlı ilçesine PYD/PKK/KCK tarafından Pazar günü düzenlenen saldırıda yaralananların yattığı hastaneleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Başbakan Yardımcısı Akdağ, yaralıların durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz, hastanelerin başhekimleri ile doktorlardan bilgi aldı.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Hatay’a eşi ile birlikte gerçekleştirdiği bu ziyaretini akşam geç saatlerinde sonlandırdı ve ilimizden ayrılarak Ankara’ya döndü. -Cemil Yıldız-