Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amaç; Hatay’ı Zirveye Taşımak

HADO Projesi’nde ileriki hedef

HADO Projesi’nde ileriki hedef Antalya ve diğer Akdeniz İl’leri ile ülkeleri…

BŞB Başkanı Savaş, “Hatay’ı zirveye taşımak için “Ben de varım” diyen herkese ihtiyacımız var. Ankara, projemize sıcak. Meclis’teki arkadaşlarımızın ufku geniş ise ve Hatay’a katkı sağlamak istiyorlarsa, bu projenin arkasında durmaları lazım” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kısa süre önce açıklanan ve kısa adı HADO olan Hatay Deniz Otobüsü Projesi’ni tanıtan Başkan Lütfü Savaş, bu Proje’ye katkı sunmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirtti ve Büyükşehir Meclis üyelerinin de geniş bakış ufkuyla Proje’yi olumlu karşılayacaklarına inandığını belirtti.
Savaş, HADO’nun, Melis’te engelleme olmaması durumunda oluşturulacağını ve Mart’ta deneme seferlerini, 23 Nisan’da da ilk seferini gerçekleştireceğini bildirdi. Dün basın mensuplarıyla bir araya gelen BŞB Başkanı Lütfü Savaş, Proje hayata geçirildikten sonra İskenderun-Mersin seferlerini başlatacaklarını bildirdi ve şöyle devam etti:
“Ayrıca Gazimağusa’ya da seferler başlatmayı düşünüyoruz. Komşumuz Suriye’deki savaş biterse, Lazkiye ve oradan da Beyrut’a deniz seferleri yapılacak. Bunu, Akdeniz’deki diğer illerimiz ve ülkeler izleyecek. Böylece, Hatay olarak komşu illerimizle ve Akdeniz ülkeleri ile biraz daha fazla temas halinde olacağız. Bu sayede de turistleri bu şehirde ağırlayacağız ve deniz seferlerimiz ile lojistik yapma şansımız da olacak.
Biz, ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesini benimseyen bir şehiriz ve kendi imkânlarımızla kentimize projeler üretiyoruz. Hatay’ı zirveye taşımak için ‘ben de varım’ diyen herkese ihtiyacımız var. Ankara’da bu proje için takip ettiğimiz işlerimiz olumlu ilerliyor. Meclis’teki arkadaşlarımızın ufku geniş ise ve Hatay’a katkı sağlamak istiyorlarsa, bu projenin arkasında durmaları lazım.”
BŞB Başkanı Savaş’ın dünkü basınla buluşmasında, Proje Koordinatörü-Danışman Muhsin Cömert, teknik bilgi verdi ve projenin toplumda heyecan oluşturduğunu, gittikleri her yerde olumlu izlenimler aldıklarını belirtti. Başdanışman Ömer Faruk Çelebi ise kısa süre önce gerçekleşen Çin-Japonya seyahati izlenimlerini, “Hatay EXPO 20121” ile “Gastronomi Hatay” Projeleri hakkında gelinen son süreçle ilgili bilgi aktardı.
Çelebi, 2018 yılının proje yılı, 2019’un yapım yılı ve 2021’inn de final yılı olacağını, ilimizin “Botanik Hatay” vitrini ile dünyada yerini alacağını, mevcut 500 çeşit yemek lezzetini dünyaya tanıtacağını, tattıracağını ve bununu sonucunda da kültürel, ekonomik ve turizm bakımından beklentilerinin karşılığını alacağını sözlerine ekledi. -Cemil Yıldız-