Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antakya Belediyesi’nden Ödüllü Kampanya

Atık Yağ Toplama 5

Atık Yağ Toplama

5 LT atık yağa 1 LT deterjan hediye

Antakya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Denetim Birimi tarafından, temiz bir çevre için “Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi” hayata geçirildi. Projeyi teşvik etmek amacıyla, evlerinde 5 litre bitkisel atık yağ biriktirene, 1 litre, doğada çözünebilir deterjan verilecek.
Antakya Belediyesi açıklaması şöyle:
“Çevreye ve sağlığa büyük zarar veren bitkisel atık yağlar, lavaboya döküldüğünde 1 litresi 1 milyon litre temiz suyu kirletiyor. Denize, göle, akarsuya ulaşan bitkisel atık yağlar balıklar ve diğer canlılara zarar verirken atık yağlar kanal borularına yapışarak kanalizasyon sistemlerinin tıkanmasına yol açıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Denetim Birimi tarafından başlatılan projede, çevreyi ve vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden atık yağların ‘Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği’ kapsamında toplanarak geri dönüşüme kazandırılması amaçlanıyor. Belediyemiz ile atık yağ toplama lisanslı firma arasında imzalanan sözleşme kapsamında daha önce kurumlardan ve iş yerlerinden toplanan atık yağlar şimdi evlerde biriktirilerek lisanslı firmaya teslim edilecek.
Atık yağların suya, kanalizasyona dökülmeden toplanması ve vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi amaçlanan proje çerçevesinde atık yağlarını teslim etmek isteyen vatandaşlarımız 0326 221 93 33 no’lu telefonu arayabilirler.” -Adil Yeşildağ-