Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antalya, Antakya’ya örnek olur mu?

Beslenme Odaklarına bakım lazım!

Beslenme Odaklarına bakım lazım!

Sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının bir nebze de olsa karşılanması maksadıyla şehrin farklınoktalarına eklenen ‘beslenme odaklarının’ bakımsız ve yer yer yemsiz halleri, ‘kontroller yetersiz’ mi sorusunu gündeme taşıyor.

Kiminde mama yok, kiminde var ama çöp içinde, kiminin ise isimlik sökülmüş! Yerel yönetimler tarafından, sokak hayvanlarına zorlu kış şartlarında destek olma adına şehrin belirlenen alanlarına yerleştirilen ‘beslenme odakları’, duyarsız bazı vatandaşların verdiği zarar ve gereken kontrolün de eksikliği nedeniyle beklenen ve istenen sonucun uzağında kalıyor. Bazı hayvanseverler, söz konusu hizmetin insan kalabalığının olduğu yerlerde işlevsel hale getirilme çabasının yanlışlığına işaret ederken, “Bu hayvanlar zaten ürkek bir ruh halinde. Yaşamı boyunca insandan korkmayı öğrenmiş ne yazık ki… Şimdi bu hayvanlara beslenme hizmetini korktuğu insanların yanı başına koyarsanız, yanlış olur” demeyi ihmal etmiyor. Eksik mama ve su noktasında ise Antalya örneğini işaret ediyor!
-ANTALYA ÖRNEĞİ-
Bilindiği gibi, sokak hayvanlarının beslenmeleri yönünde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için modern tekniklerden yararlanan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antakya’da uygulanan sistemden farklı olarak, güneş enerjisiyle çalışan beslenme odaklarını faaliyete geçirmiş, böylece mama ve su konusunda sorun yaşanmamasını ‘kontrol’ altına almıştı.
Bu sisteme dahil olan ve enerjisini kendi üreten beslenme odaklarına dair açıklama şöyle:
“Sahipsiz hayvanların mama ve su ihtiyacını karşılamak için güneş panelleri ile çalışan besleme odaklarımızı parklarımıza yerleştirdik. Güneş enerjisi ile çalışan makineler, belirli zaman aralıklarıyla otomatik olarak mama ve su vermektedir. Beslenme odaklarıyla birçok hayvanın beslenmesi sağlanmaktadır.”  -Tamer Yazar-