Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asi’ye Bakan evlerin değeri artacak

BŞB Başkanı Lütfü Savaş,

BŞB Başkanı Lütfü Savaş, Asi Nehri Projesi’nin 1,5 aya kadar tamamlanmasıyla beraber çevresindeki konut fiyatlarının da yükseleceğini söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı (BŞB) Lütfü Savaş, Asi Nehri ile ilgili projenin gecikmeyle birlikte tamamlanma aşamasına geldiğini kaydederek, en geç 1,5 ay sonra proje yürürlüğe girdiğinde, kentin yüz akı bir proje olacağını söyledi, “Asi çevresindeki konutların fiyatı artacak” diye de ekledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Asi Nehri Projesi ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Küçükdalyan- Narlıca Membran Biyoraktör Teknolojili Atık Su Arıtma Tesisi 20 gündür devrede, deneme çalışmaları yapıyor. Asi Nehri’nde şu anda suyu kestik, kurumasını bekliyoruz. Normalde 15-20 Nisan’da kesiliyordu su. Şu anda çok az ve ortadan akıyor. Suriye’nin baraj kapaklarında sorun varmış. Direk gelen su Asi Nehri’nden geçiyor. Geçince, setlerde su tutulamadığı için beklemek zorunda kaldık. Bu yüzden de iş uzadı. 1 haftaya kadar Asi’ye döşediğimiz 1200’lük boruya akan bütün suları bağlayacağız ve sonra siti kapatacağız. Kapattıktan sonra da temizlediğimiz suyu vereceğiz.
Arıtma tesisi, şu anda 55-60 kapasite ile çalışıyor. Ağustos sonunda da tüm kanalizasyonlar birmiş olacak ve tam kapasite ile çalışacak. Çiçeklendirme ve ışıklandırma çalışmalarını da gerçekleştiriyoruz. Belirli noktalara, Hatay’ın simgesi haline gelen mozaikleri yaptırıyoruz. Yaklaşık 1,5 ay sonra, Asi Nehri istediğimiz hale gelecek. Hemşehrilerimizin beklediğine değecek.
Biz, sabırla ve meşakkatle Hatay’ın sorunlarını çözme gayreti içerisindeyiz. Bugüne kadar bitmemesinin sebebi, bizim hizmet sınırları içerisinde olmamasıydı. Son 4 yılda imkanlarımız var. Bu hem Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Devlet Su İşleri’nin (DSİ) sorunuydu. Biz, DSİ ile çok güzel ortak işler yaptık. Asi Nehri ile ilgili hangi projeyi götürdüysek bize destek oldular. Başta Hatay Valisi olmak üzere, DSİ’deki tüm yöneticilere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etmek istiyorum.
Tüm bu çalışmalar son bulduğunda, Asi Nehri kenarındaki evler; yemyeşil, berrak ve cıvıl cıvıl bir Asi’ye bakacak. Evlerin değeri de artacak.”
-Cemil Yıldız-