Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AYM, AVM mi?

Tekin, “Yargı çökerse, her

Tekin, “Yargı çökerse, her şey çöker” dedi ve Anayasa Mahkemesi’nin düşürüldüğü durumun Hukuk Devleti ile bağdaşmadığını savundu…

CHP’nin, örgütten gelen ve geçmişte Parti yönetimlerinde görev alan İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, dün geldiği ilimiz Hatay’da yaptığı açıklamada, Milletvekili Enis Berberoğlu’nun neden tutuklu olduğunun bilinmediğini ve 15 saniyelik video gösterimi ile aylardır hapiste alıkonulup özgürlüklerinin elinden alındığını kaydederek, Anayasa Mahkemesi’nin dikkate alınmayan kararlarına işaret etti, “Genelkurmay Başkanı emrediyor, başçavuş yapmam diyor! Hukuk devletinde bu olmaz. Olmamalı. Yargı çökerse her şey çöker. AYM, AVM mi? ” diye de sordu.
Dün sabah İl Başkanlığı’nı ziyaretinde Partili belediye başkanları, il başkanı ve il yöneticileriyle görüşen Gürsel Tekin, ülkenin sorunlu ve sıkıntılı günlerden geçmekte olduğunu, bu süreçte Hatay’ın öneminin arttığını, ancak 6 yıldan beri bugünkü hükümeti uyarmalarına rağmen Suriye politikasında doğruyu yaptıramadıklarını anlattı.
-NEREYE HARCANDI?-
2010 yılında, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hatay’da ile getirdiği “Hükümet, dış politikada bizden ne istiyorsa desteklemeye hazırız” ifadesini hatırlatan Gürsel Tekin, bu teklifi 6 yıl sonra kendisinin yine Hatay’dan hatırlattığını belirtti ve Suriyelilere harcandığı belirtilen 30 milyar doların nerelere harcandığının kamuoyuyla paylaşılmasını istediklerini bildirdi.
-DUYARSIZLIK!-
Ülkede işsizliğin attığını söyleyen CHP’li Gürsel Tekin, 2001 yılındaki koalisyon hükümetini hatırlatarak, o dönemde bir esnafın yazar kasasını Başbakanlık önünde fırlattığını, bu olayın günlerce, aylarca, yıllarca politikacıların ve gazetecilerin ağzından düşmediğini ifade ederek, “Üç gün önce Ankara, iki gün önce İzmir’de benzer olaylar yaşandı. İnsanlar açlıktan soyunarak kendilerini yakmaya başladı. Nerede medya, nerede TV’ler, nerede basın? Aynı gün, Arda, İstanbul Büyükşehir ile sözleşme imzalıyor. Bu haber manşetlere çıkartılırken, insanların açlıktan ve zulümden göz göre göre ölümleri gitmesi haber olmuyor mu? Bu duyarsızlık neden?” diye sordu. CHP’nin, örgütten gelme ve yıllardır parti yönetimlerinde yer alan önemli isimlerinden Gürsel Tekin, dünkü İl Başkanlığı ziyareti sırasında Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, İl Başkanı Servet Mullaoğlu, İl Yöneticileri ve Gençlik Kolları, Kadın Kolları ve Kurultay Delegasyonu ile görüştü, bir araya geldi, son siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Tekin, Antakya ziyareti ardından Erzin’e geçti ve akşam saatlerinde de ilimizden ayrıldı. -Cemil Yıldız-