Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

B. Antakya Oteli’nin Polisevi yapılmasına ne diyorlar?

Antakya Atatürk Caddesi’nde bulunan

Antakya Atatürk Caddesi’nde bulunan Büyük Antakya Oteli’ndeki restorasyon ve yıkım çalışmaları kapsamında, yerin, Emniyet Müdürlüğü’ne ait ‘Polisevi’ olarak yapılmak istenmesi uygulamasına karşı ilgililerin farklı görüşleri var. Bu konuda sosyal medyada belirtilen bazı görüşler şöyle:
Sabahattin Nacioğlu (Hatay Turizm Derneği Başkanı):
Büyük Antakya Oteli’nde yıllardan beri çalışmış birisi olarak şunu belirtmek isterim… Atatürk Caddesi, Antakya’nın en önem arz eden bir caddesiydi. Otel’de konaklama yapan misafirler caddeyi geziyor, Uzun Çarşı esnafına büyük katkı yapıyordu. Sonra, Akiş Fabrikası’nın yerinde AVM açılacağını söylediler. Buna hemen karşı çıktık. Belediye başkanlarıyla görüşmeler oldu, ‘gelin bu projeden vazgeçin, esnafımız zarar görecek, şehrin dışında bir yer tespit edin orada açılsın, zaten Primemall şehrin içinde sayılıyor. Bu hatadan dönün, tazminatı ödeyin ve kurtarın esnafı’ dedik, ama dinleyen olmadı.
Paladium açıldıktan sonra esnafımızın hali ortada. Hem Atatürk Caddesi esnafı hem de Uzun Çarşı esnafı kötü günler geçirmeye başladı. Atatürk Caddesi’ndeki güzelim palmiyeleri söktüler, ‘Prestij Cadde’ olacağını belirttiler. Adliye taşındı, yerine ucube bir bina yapıldı. Atatürk Caddesi’nin prestijini bırak, araç park alanı oldu. Şimdi de Büyük Antakya Oteli’nn yerinde Polisevi olacakmış! Bence bu da yanlış bir karar.
Ben olsam, oraya çok güzel bir otel yaparım. Toplantı salonlarıyla, balo salonlarıyla, spor salonlarıyla Antakya’ya yakışan bir tesis olur. Konaklama yapan misafirler hem caddeye hem de Uzun Çarşı esnafına büyük katkı yapar. Ayrıca stadyumun yerinin yeşil alan ve kent meydanı olması, Vakıflar İşhanı’nın yine yeşil alana ayrılması gerektiğini düşünmekteyim. Yüzme havuzu da Park’a bağlanmalı, bina yapılmamalıdır. Bir de Ticaret Odası böyle bir yazı yazmış… Bir eleştirim de Ticaret Odası’na… Vali Konağı’nın karşısındaki yerinde bina yapılmamalıydı. Yanında Ziraat Bankası, bir yanında Endüstri Meslek Lisesi, karşısında Vali’nin evi… Oradaki tarihi mekanları bozuyorsunuz. Oysa başka yerlerde araziniz var, gidin orada muhteşem bir Ticaret Odası yapın. Eski yerde de otantik bir çay bahçesi yaparsın. Burada çelişki çok.
Herkes kendine göre hareket ediyor. TOKİ, ‘ben, stadyumun yerinde evler yapacağım…’ Vakıflar Müdürlüğü, ‘ben bina yapacağım, kiraya vereceğım”, Ticaret Odası ise ‘ben, Vali Konağı’nın karşısında yüksek bina yapacağım…’ diyor! Velhasıl, bu memleket sahipsiz. Kimse duyarlı davranmıyor. Olan da Hatay halkına oluyor. Yazık, yazık…
Bekir Sıtkı Aydın:
Öncelikle, bu tarz olaylar Hatay’ımız için çok önemli. Her işte keşke böyle olsa. Hatay’ımız hak ettiği değeri inşallah görecektir temennisiyle, simdi asıl konuya değinmek istiyorum. Şehrin göbeğinde böyle bir polisevi ne kadar doğru, tartışılır. Bence bu tarz yerlerin şehrin dışına yapılması daha uygun olacağı kanaatindeyim. Bu benim şahsi fikrim tabi ki de. Bunun tekrardan değerlendirilmesi Hatay’ımızın yararına olacaktır. Yetkililere duyurulur.
Ömer Gürbüz (Kunduracı Çarşısı Derneği Başkanı):
Değerli Bekir kardeşim… Buranın otel olması, otoparkının olması, esnafa yakın olması, çarşıya yakın olması avantaj… AVM yapanlar utanmalı kardeşim. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, yıkımına henüz başlanan Büyük Antakya Oteli’nin yeri için, Hatay Valiliği’ne, ‘Mevcut binanın şehir mimarı yapısı, otantik mimarisi ve estetik görünümüne uygunluğu temine bilgi birikimimizden yararlanılabileceğini, istişareye açık olduğumuzu, teknik destek verebileceğimizi’ bildirdik. Her şey daha estetik bir şehir için.” -Cemil Yıldız-