Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakımsızlığın sembolüydü

Şimdilerde Yıkılıyor Uzun yıllar

Şimdilerde Yıkılıyor

Uzun yıllar otel olarak hizmet veren ve ‘Polis Evi’ olacak tartışmalarının ışığında bir süre bekletilen, Antakya Atatürk Caddesi üzerindeki binada yıkım işlemleri hızlandı. Dünkü çalışmalar kapsamında, binadaki bazı kısımların sökme işlemine bir iş makinesi de katılırken, vatandaşlar da meraklı bakışları ile yapılanları yakından izledi.
Sürecin sonunda ne olacağına dair henüz resmi bir açıklamanın yapılmadığı bina noktasında duran bir vatandaşın merakı da bu yönde:
“Bir dönem Polis Evi olacağı söylendi, hatta yenilenecekti, ama bu karar değişmiş olmalı! Yıktıklarına göre… Ne olacağı belli mi? Aslında uzun zamandır bu binaya bakıp da ‘bakımsızlığı’ için neden kimse bir şey yapmıyor diye sorardım kendi kendime. Üzerinde 4 yıldızı olan bir otelin haline bakıp da düşünürdüm. Uzun yıllar Avrupa’da çalıştım. Orada olsa böyle bir bina çok yüksek ceza yerdi. Hele ki böylesi bir ana cadde üzerindeyken! Burası rahat! Kimse kimseye bir şey söylemiyor. Ceza uygulaması da yok anlaşılan! O yüzden uzun yıllar bu halde kalmış. Biraz da bu yüzden, iyi ki yıkılıyor…”  -Tamer Yazar/Süleyman Eken-