Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başarmak için önce İSTE’yin!

Azmi, kararlılığı, cesareti ve

Azmi, kararlılığı, cesareti ve öğrenmeye olan tutkusuyla bir koltukta üç karpuz taşıyan İSTE öğrencisi Ülkü Naz; “İstemek, başarmanın anahtarıdır” demeyi ihmal etmiyor.

O, hem anne, hem öğrenci, hem sporcu! Okulun gözbebeği olan 7 aylık oğlu ‘Tuğrul’ ile birlikte derse girerek ikinci üniversitesini okuyan Ülkü Naz, aynı zamanda başarılı bir Kickboks ve Muay Thai sporcusu!
-REKTÖR DESTEĞİ-
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1. Sınıf öğrencilerinden Ülkü Naz’ın hayatı herkese örnek olacak cinsten. 26 yaşındaki “Anne” Ülkü Naz, derslerine 7 aylık bebeği Tuğrul ile birlikte giriyor.
İlk lisans derecesini Biyomühendislik Bölümü’nden aldıktan sonra durmayarak ‘okumaya devam’ kararı alan Ülkü Naz için konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, şunları söyledi:
“Öğrenme, yaşam boyu sürer. Okumanın yaşı, vakti ve zamanı yok. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor. Ülkü Naz, bunun en büyük ispatı. Hem annelik yapıyor, hem öğrencilik, hem de sporculuk… Takdir ediyoruz. ‘Burada ne işin var?’ demememiz lazım. Teşvik etmemiz lazım. Biz de bunu yapıyoruz. Teşekkür ediyoruz.”
-BEBEĞİMLE BERABER-
Sadece Bilgisayar Mühendisliği’nde öğrenci olmakla yetinmeyen Ülkü Naz, aynı zamanda başarılı bir Kickboks ve Muay Thai sporcusu olmasıyla da dikkat çekiyor. Eğitim hayatı ile ciddi bir mücadele örneği veren Naz’ın söyledikleri mi?
“Bebeğim Tuğrul ile derslere birlikte girdik. Hocalarımız ve öğrenci arkadaşlarımız bu konuda çok anlayışlı oldu. Bebeğim ile derslerime devam ediyorum. Ayrıca okulun Kickboks ve Muay Thai ekibinde yarışmalara katılıyorum. Evde Tuğrul ile alıştırma yapıyoruz. Oğlum ve eşim bana her konuda destek oluyorlar ve bu beni daha azimli kılıyor.” -Tamer Yazar-