Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baskı Yapma Destek Ol!

Samandağlı gençler kampanya başlattı

Samandağlı gençler kampanya başlattı

İlk Destek Mithat Nehir’den

Akademisyen öncülüğündeki heyet, “YKS’yi kazanamayan kıza evlenme baskısı” haberi üzerine Hatay’a geldi.

Samandağ’da gençler, “baskı yapma destek ol” kampanyası başlattı. Samandağ ilçesinde; Yüksel Acun Anadolu Lisesi Müdürü Necdet Miççoğulları, Koç Üniversitesi Araştırma Görevlisi Sedat Doğru ve öğrenciler, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’i ziyaret ederek ‘BASKI YAPMA DESTEK OL’ kampanyasına destek istediler. Kampanyaya ilk destek ise Başkan Nehir’den geldi.
Akademisyen öncülüğündeki heyetin ilimize geliş nedeni de ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, ilimizde ve bazı bölgelerde, yükseköğretim sınavında ilk aşamada ya da ilk yıl başarılı olamayan kız çocuklarının ailelerince evlendirilmeye mecbur kılınmaları üzerine bu kampanya başlatıldı. Koç Üniversitesi Araştırma Görevlisi Sedat Doğru, etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi:
“Yüksel Acun Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencilerinden, ortalamaları yüksek olan Kader Toprak, Seray Adana, Manolya Meydanoğulları ve 10.sınıftan birinci Eda Eryılmaz, Koç Üniversitesi Yaz Araştırma Programı’na kabul edildiler. Koç Üniversitesi Yaz Araştırma Programı’nın amacı, lise öğrencilerini bilimsel araştırmaya adapte edebilmek, onlara bilimsel araştırma yöntemini tanıtmak ve böyle bir tecrübe edinmelerini sağlamaktır. 2 öğrenci Tıp Fakültesi’nde, 1 öğrenci Moleküler Biyoloji ve Genetik, 1 öğrenci Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Bölümü’nde eğitim görecek ve Türkiye’nin en iyi hocalarının yanında çalışacak.
Kız öğrencilerin 1.yıl sınavı kazanamamaları durumunda 2.yıl sınava girme şansı verilmediği, evlendirme baskısı yapıldığı yönündeki duyumlarımız üzerine, Sosyoloji hocalarıyla bir çalıştay oluşturduk, kampanya başlatılmasına karar verdik. #BASKIYAPMADESTEKOL hashtagı ile sosyal medyada kampanyasını yürüteceğiz. Bu hashtag adı altında fotoğraflar paylaşacağız. Tüm halkımızı bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz.
Bu kampanyaya Kaymakam, Belediye Başkanı, STK ve benzeri yerlerden yardım ve destek bekliyoruz. Bu kampanyaya dün start verildi. İlk destek Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’den geldi. Başkan Nehir’e desteğinden dolayı teşekkür ederiz.” -Cemil Yıldız-