Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayramda Belediyeler arasında çöp toplama koordinasyonsuzluğu!

Geride kalan Kurban Bayramı’nın

Geride kalan Kurban Bayramı’nın ilk iki gününde bazı ilçelerde çöpler ya hiç ya da gereği gibi toplanamadı. Bu durum ister istemez hijyen sorununu da beraberinde getirdi. Büyükşehir Belediyesi, bu konuda İskenderun, Yayladağı ile Payas ilçelerinde, ilçe belediyeleri sorumluluğundaki konteynırların toplanmaması nedeniyle gereği gibi zamanında ilaçlama yapılmadığını, bunun da haşere ile mücadeleye olumsuz yansıdığını savundu.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, bayram sonrası sözü edilen ilçelerdeki durumu fotoğraflarla desteklediği açıklamasında şunları kaydetti:
“Maalesef bayramla birlikte İskenderun, Payas ve Yayladağı ilçelerimizden kötü görüntüler gelmektedir. Poşetsiz bir şekilde hayvan atıklarıyla dolu olan çöp konteynırları boşaltılmamakta ve temizlenmemektedir.
Bizler, bu alanlarda halkımızın sağlığını tehdit edecek unsurların meydana gelmemesi adına ilaçlama çalışmalarımızı gerçekleştirmekteyiz. Fakat ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olan çöp konteynırlarının toplanması ve İskenderun Belediyesi’nin hayvan kesim alanının acilen temizlenmesi gerekmektedir.
Bayramla birlikte, açıktan, poşetsiz bir şekilde hayvan atıklarıyla aşırı kirlenen çöp konteynırlarının sinek üretmemesi için büyük çaba harcıyoruz ve ilaçlama çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Yetki ve sorumluluğu ilçe belediyelerinde olan konteynırların acilen boşaltılması, yıkanması gerekmektedir.”
Büyükşehir Belediyesi ile bazı ilçe belediyeleri arasında yaşanan bu koordinasyonsuzluk, ister istemez kentlerde temizlik, dolayısıyla sağlık sorunu oluşturdu. -Cemil Yıldız-