Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bik; Kosgeb, İşkur ve Doğaka İle İşbirliği İçinde.. .

Basın Mensupları Eğitim Semineri

Basın Mensupları Eğitim Semineri sona erdi

Amaç, basın mensupları ile sektörü kalkındırmak…

Basın İlan Kurumu’nun, basın mensuplarının gelişimi ve sektörün kalkınmasına yönelik çalışmaları kapsamında değişik kurumlarla işbirliği içerisinde yürüttüğü projelerden olan Eğitim Semineri Programı sona erdi. Seminerin kapanışında, BİK Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin bir konuşma yaptı, ardından sertifikalar dağıtıldı.
Basın İlan Kurumu Darıca Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ve iki gün süren Basın Mensupları Eğitim Semineri’nin kapanış programında, BİK Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin bir konuşma yaptı. Elçin, konuşmasında, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren, kısaca Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği olarak adlandırılan yeni Yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini, bu eğitim programında da ağırlıklı olarak Yönetmenlik hakkında bilgilendirmeler yapıldığını kaydetti ve şunları söyledi:
“Hepinizin bildiği üzere, Basın İlan Kurumu olarak resmi ilan ve reklam yayın süreçlerimizi tamamen elektronik ortama taşıdık. İLANBİS Yönetmeliği uyarınca, 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren resmi reklamların da müşterilerden elektronik ortamda alınmasıyla birlikte elden veya posta yoluyla ilan kabulü ortadan kalkmıştır.
İLANBİS adını verdiğimiz programla, artık ilan süreçlerinin tamamı ile birlikte aylık beyannameler ve gazetelerinizin PDF nüshalarının kurumumuza intikali elektronik ortamda gerçekleştiriliyor.
Kurumumuz, resmi ilan ve reklamların süreli yayınlarda yayınlatılmasına aracılık etmenin dışında, gazeteciliğin, dolayısıyla gazetelerde istihdam edilen personelin niteliğinin ve kalitesinin arttırılması için de KOSGEB, İŞKUR ve Kalkınma Ajanslarıyla işbirliği içinde çalışmaktadır.
İŞKUR ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ‘Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programları’ ile Kocaeli, İstanbul, Bursa, Samsun ve Ankara illerinde yeni gazeteci adaylarına eğitim verilmiş ve bu eğitimi alan birçok kişinin de gazetelerde istihdam edilmesi sağlanmıştır.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ile birlikte ‘Yerel Gazetelerde Reklamcılığın Geliştirilmesi” Projesi Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilmiş, Doğu Marmara ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansları ile birlikte ‘Yerel Basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi’ Projesi ise Ekim ayı içerisinde uygulanacaktır. Bunlar gibi birçok projemiz de değerlendirme aşamasındadır.”
-7 BÖLGEDE-
Cem Elçin, konuşmasında, Avrupa Birliği ERASMUS Programı kapsamında kabul edilen ‘Gençlerin Katılımı ile Yerel Yazılı Basının Dijitale Dönüşümü ve İnternet Yasası Çalıştayları’nın 7 bölgede yapıldığını, bu çalıştayların genel değerlendirmesini içeren forumun ise 21-22 Ağustos 2017 tarihlerinde BİK’in Bayramoğlu tesislerinde gerçekleştiğini ve son olarak 10 maddelik Ana Yapısal Diyalog Forumu deklarasyonunun yazımıyla da bu projenin tamamlandığını katılımcılarla paylaştı.
Elçin son olarak “Ülkemizde devletin mali, teknik ve idari desteğinin yanı sıra faizsiz kredi imkânı da sunun tek kurum KOSGEB’dir. Bu desteklerden faydalanabilmek için KOBİ statüsünde olmak ve KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmak gerekmektedir. Bu şekilde yazılı basın işletmeleri nitelikli personel desteği, mobil uygulama desteği ve makine teçhizat desteğinden yararlanma imkânına kavuşabilecektir.” hatırlatmasında bulunarak, programa katılanlara teşekkür etti.
-KATILANLARA SERTİFİKA-
İki gün süren programda; Dijital gazetecilik, yeni yönetmeliğin genel uygulama esas ve usulleri, denetleme ve içerik kontrolü hakkında uygulama esas ve usulleri, BİK ile resmi ilan ve reklam yayınlayan gazeteler arasındaki faturalaşma, ödeme ve mutabakatlar, İLANBİS ve dijital dönüşüm çalışmaları, yerel gazetelerin dijital reklam piyasalarına entegrasyonu hakkında sunumlar yapıldı. BİK’in, özellikle yerel basının dijital dönüşümü, yerel basın çalışanlarının istihdamı ve personel niteliğinin artırılmasına yönelik farklı kurumlarla geliştirdiği projelere dair bilgiler de verilirken, eğitim, programa katılanlara verilen sertifikaların dağıtıldığı törenle sona erdi.
-Cemil Yıldız-