Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birincilik Kayhan Güç’ün

Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı

Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamında 147 kişinin 882 eserle katıldığı ‘zeytin’ temalı fotoğraf yarışmasında birinciliği Kayhan Güç’ün eseri kazandı. Meriç Aktar ikinciliği alırken, 4.lüğü de Ali Mermertaş kazandı.

Hatay Valiliği himayesinde, Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl ikincisi yapılan Altınözü 2. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamında düzenlenen, ‘Zeytin’ temalı Uluslararası Altınözü Foto Safari Yarışması’nın kazananları belli oldu. “Zeytin” temalı Uluslararası Foto Safari Yarışması, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ın da katılımıyla, Festival kapsamında, 25-26-27-28 Ekim 2018 tarihleri arasında yapıldı.
Zeytin diyarı Altınözü’nün tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Uluslararası Altınözü Foto Safari Yarışması’na Türkiye’nin çeşitli illerinden yaklaşık 147 fotoğraf sanatçısı katıldı. Dört gün boyunca ellerinde fotoğraf makineleriyle zeytin ağaçlarıyla süslü ilçede en iyi kareyi yakalamak için ter döken fotoğraf sanatçıları, çektikleri 882 fotoğrafla jüri karşısına çıktı. Altınözü Belediyesi Konferans Salonu’nda görücüye çıkan 882 kare, aralarında profesyonel fotoğrafçıların da yer aldığı jürinin elemesinden geçti.
Birinciliği, Kayhan Güç’ün, geleneksel bir yöntem olan ve “Soğuk Sıkım” olarak adlandırılan zeytinyağı yapım aşamasında karelediği “Zeytinyağı” isimli fotoğraf kazandı. İkinciliği, Meriç Aktar’ın deklanşöründen çıkan ve sofralık zeytin yapım aşamasını anlatan “Zeytin Ailesi” karesi kazandı. Üçüncülük Ödülü, iki fotoğraf sanatçısının aynı eser konusunda itirazları üzerine jüri üyeleri tarafından iptal edildi.
Birincilik ve ikincilik ödüllerinin yanı sıra; Altınözü Kaymakamlığı Özel Ödülü, Altınözü Belediyesi Özel Ödülü, 30 adet sergileme ve 18 adet satın alma fotoğrafları için dağıtılan ödül miktarı ise 39 bin 500 liradan oluşuyor.
“Zeytin” temalı Uluslararası Altınözü Safari Yarışması’nda dereceye giren eser sahipleri şunlar:
Birincilik Ödülü-Kayhan Güç
İkincilik Ödülü- Meriç Aktar
Altınözü Kaymakamlığı Özel Ödülü- Meriç Aktar
147 Ressamın toplam 882 eserle katıldığı Yarışma’da dağıtılan ödüller ve ödül sahipleri şunlar:
Kayhan Güç-10.000 TL
Meriç Aktar-7.500 TL
Meriç Aktar-2.000 TL
Ali Mermertaş-2.000 TL
Tarhan İrtem-1.000 TL
1000’er TL kazananlar:
Hasan Zer, Levent Ateş, Yücel Çetin, Mestur Aslan, Şeref Akçay.
Bu arada Yarışma’ya katılan ya da satılan karşılığında da 250 TL ödül verilen eser sahibi ressamlar da şunlar:
Orhan Kartal, Tarhan İrtem, Kemal Özkılıç, Meriç Aktar, Hüseyin Kayıkçı, Enes Top, Zühdü Bilgin, Kahraman Bekçili, İhsan Korkut, Ahmet Turan Kural, İsmet Soner Yılmazer, İbrahim İşlertaş, Levent Ateş, Seyit Konyalı, Ecrin Güzin Gülfidan, İnci Acar, İlham Kazdal, Kenan Talas, Yücel Çetin, Şevki Karaca, Elif Çakıcı, Murat İbranoğlu, Ali Haydar Ceylan, Sami Uçan, Debiz Özbek, Murat Kaplan, Didem Mullaoğlu, Ahmet Aslan, Maşide Sarı, İlhan Türkmen, Şeref Akçay, Ahmet Şahinbaş, İsmail Daşgeldi, Gülcan Durmaz, Veli Dölek. -Cemil Yıldız-