Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cezaevinde Cumhuriyet Coşkusu

Hatay T Tipi Kapalı

Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması yapıldı. Kutlama programına, Kurum Müdürü Mehmet Akgüç, Kurum 2. Müdürleri, Cezaevi Karakol Komutanı Ali Soner Bozan ve kurum personelleri katıldı.
Cumhuriyet Bayramı programına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Kutlama programında günün anlam ve önemini dile getiren kurum psikoloğu Engin Olgun, günün anlamına uygun şunları söyledi:
“Cumhuriyetimizin 94.Yıl dönümünü büyük bir heyecan ve mutluluk içinde kutlayacağız. 94 yıl önceki inanç ve bağlılıkla, hep birlikte kutlu bir bayram coşkusunu paylaşıyoruz. Bugün bize hükmeden bizi tutsak etmeğe çalışan kuvvetlere bütün dünyanın gözü önünde meydan okuduğumuz günün yıl dönümüdür.
Yıl 1918. Anadolu taşıyla toprağı ile kan ağlıyor. Anadolu insanında bir sessizlik hakim. Top yok, tüfek yok. Şartlar ağır. Bu millet herşeyi yapabilirdi. Yeter ki kendisine bir ışık bulsun. 1919 da Samsun ufuklarında doğan bu güneş, dalga dalga tüm Anadolu’ya yayıldı. Bir heyecan kaplıyor herkesi. Herkes sarı saçlı, mavi gözlü bir kumandanın peşinde. Herkeste aynı duygu “ya istiklal, ya ölüm.” Takvimler 29 Ekim 1923’ü gösterdiği gün Cumhuriyet ilan edildi. Türkiye Cumhuriyeti, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tür ulusu ile gerçekleştirdiği en seçkin eseridir. Cumhuriyet, milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.”
Program İnfaz koruma memuru Hanife Sakar’ın kendi yazdığı ve okuduğu Cumhuriyet adlı şiir ile son buldu. -Mehmet Özgün-