Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’den tarım politikasına eleştiri

Sığırlar kesilmemeli CHP İl

Sığırlar kesilmemeli

CHP İl Başkan Yardımcısı Semir Baklacı, hükümetin tarım politikasını eleştirirken, sığırların kesilmemesi gerektiğini savundu. CHP İl Yöneticisi Semir Baklacı’nın açıklaması şöyle:
“Türkiye’de tarım ve hayvancılık bitme aşamasında. Tarımın git gide zayıf olduğu bir ülkede kriz bitmez. Gıda olmadan yaşanmaz. Yaşamak için başka ülkelere muhtaç duruma giriyoruz. AKP politikası, hayvancılık politikası, süt üreticilerini iflasa sürüklüyor. Yavaş yavaş süt üreticileri iflas edip sığırlarını kesime yollamaktadır. Buna sessiz kalan Tarım Bakanlığı, Süt Konseyi ve Birlikleri acilen müdahale etmelidir. Günümüzde 1 litre su 1,90 krş, 1 litre kola 6,90 ve 1 bardak çay 2,00 lira iken, tüketici, üreticiden 1,70 kuruştan çıkan sütü marketten 5,11 liraya ve yoğurdu da 7,00 TL’ye satın almaktadır. Bu aradaki uçurum fiyat farkı nereye gidiyor?
Peki, sütün üreticiye ortalama maliyeti ne kadar? 1,40! Elektrik, su ve veteriner hizmetini eklersek, ortalama 1,60’a denk gelmektedir. Bu tabloda süt üreticilerinin ayakta durması, direnmesi mümkün değildir. Çok değil, AKP iktidarından önce çoğu Ortadoğu ülkelerine et ve süt ihraç ederken, şimdi ithal etmekteyiz. İneklerimiz kesildikçe hayvanlarımız bitmektedir. Çözüm CHP iktidarında olacaktır.
Kapanan ve özelleştirilen meralar tekrar açılmalıdır. İşletmelere yem desteği verilmeli, elektrik ve su tüketiminden ÖTV alınmamalıdır. Süt fiyatları, belirli bir kar oranına yükseltilmeli ve en önemlisi, işletme açmak isteyen gençler teşvik edilmelidir. Dış ülkelerden ithal edeceğimiz süt ve et bizim ülkemizde yetiştireceğimiz lezzetleri taşıyamaz. Sağlıklı yaşam için sığırlarınızı kestirmeyin.” -Cemil Yıldız-