Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Vekil TBMM’de konuştu:

Lüks ticari yatlara ve

Lüks ticari yatlara ve gemiciklere ötv’siz verdiğiniz mazotu nakliyeci esnafımıza da indirimli verin

CHP Milletvekili Serkan Topal, TBMM’de yaptığı konuşmada, hükümetin, beyaz eşya yanı sıra, lüks yatlar için de öngördüğü ÖTV muafiyeti uygulamasının nakliyeci esnafına mazot konusunda yansıtılmasını istedi.
CHP Milletvekili Serkan Topal, TBMM Genel Kurulu’nda, karayolu yük taşımacılığı sektörünün sorunlarını gündeme getirirken, hükümetin uyguladığı politikalar neticesinde sektörün bitme noktasına geldiğini de ifade etti. Milletvekili Topal, TBMM’deki konuşmasında şunları kaydetti:
“Taşımacılık sektörü, Hükümetin politikaları neticesinde bitme noktasına gelmiştir. Türkiye ve özellikle Hatay ekonomisinin can damarlarından birisi kara yolu taşımacılığıdır. Bu sektördeki insanların sorunlarının çözülmesi veya azaltılması gerekmektedir. Karayolu ile yük taşıma sektörünün lastik, bakım onarım, iş gücü ve mazot gibi çeşitli giderleri vardır. Bunlardan en önemlisi de hiç kuşkusuz mazottur.
Akaryakıt giderinin devlet tarafından sübvanse edilmesi, bu insanları bir nebze olsun rahatlatacaktır. Avrupa Birliği ülkelerinde, yük taşımacılığında 12 ton ve üzeri taşıma kapasitesi olan araçlara mazot desteği verilmektedir. Lüks ticari yatlara, gemiciklere ÖTV’siz verdiğiniz mazotu, nakliyeci esnafımıza, en azından yüzde 10 veya yüzde 15 indirimli olarak vermeyi düşünüyor musunuz?”

-Cemil Yıldız-