Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çıkanlar Projelendirilmiş!

İtinayla da Saklanıyormuş! 2014

İtinayla da Saklanıyormuş!

2014 Aralık ayından bu yana yeni binasında hizmet vermeye başlayan Hatay Arkeoloji Müzesi, Antakya Kurtuluş Caddesi-İplik Pazarı mevkiinde 2016 Nisan ayında bulunan İskelet Mozaiğinden bugüne çok fazla konuşmadı. Peki, Defne’den çıkanlar için yapılan son ‘projelendirme’ için ne söylemek ister?

Ne ‘bulunanlar’ için açıklama yapılıyor ne de ‘yapıldığı’ ifade edilen ‘yanlışlar’ için cevap hakkı kullanılıyor. Son olarak, yeni Müze binasında ‘sergi alanında bulunan’ bir mozaikte fotoğraflanan ‘hasarlı’ kısımlar için de benzer bir süreç izlendi. Ne açıklama geldi, ne de olana cevap eklendi.
-KONUŞMAYANLAR!-
Hatay turizmi, en çok da tarihi emanetleri başlığında izlenilen bu ‘garip’ resmi işleyişin son açıklaması, bu konularda konuşmama kararı aldıkları düşünülen kurumlar (Hatay Müzesi – İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü) adına yine benzer bir adresten, Hatay Büyükşehir Belediyesi yönetiminden geldi.
Defne ilçesi Uğur Mumcu Bulvarı’nda çıkan, ancak çıktığı andan bugüne ‘özenle’ saklanan tarihi buluntular için konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Uğur Mumcu Bulvarı’nı düzenlerken birçok tarihi eserin çıktığını söylerken, bu eserlerin itinayla saklanıp bir arkeoparkta sergilenmek üzere projelendiğini dile getirdi.
-ÇİÇEKLERDEN AYET!-
“Hatay’a gelen turist sayısını önce 500 bin, sonra da 1 milyona çıkarmak istiyoruz” şeklinde konuşan Başkan Savaş’ın son açıklamaları içinde dikkati çeken bir kısım var. Savaş, bir radyo programında yaptığı konuşmada,
kültürel faaliyetlerden spora ve botanik çalışmalarından eğlenceye kadar geniş bir faaliyet yelpazesiyle gerçekleştirilecek olan EXPO 2021’de Hatay’a özgü endemik bitkilerin EXPO alanına ekilerek dünyaya tanıtılacağına değinirken, “3 tane semavi dinin kutsal kitaplarında Antakya’nın tasvir edildiğini biliyoruz. Biz bu tasfirleri dayanıklı çiçeklerimizle ayetlerimizin okunmasını sağlayacağız” dedi.
Tam da bu noktada merak edilen şey çok net…’3 dinin sembolü’ olduğu sıklıkla söylenen bir kentin meydanından ‘neden o 3 dinin sembolünün’ indirildiğini de açıklar mı Sayın Savaş?-Tamer Yazar-