Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuklarınız Bilinçli Ellerde Olsun …

Kursiyerlere, “Çocuklarla İletişim” ve

Kursiyerlere, “Çocuklarla İletişim” ve “Mahremiyet” konularında eğitim …

Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Defne ilçesinde “Çocuklarınız Bilinçli Ellerde Olsun” projesi kapsamında yürütülen çalışmaya katılan kursiyerlere, “Çocuklarla İletişim” ve “Mahremiyet” konulu eğitim verildi.
Eğitimde, çocuklarla iletişim nasıl olmasının gerektiği, çocukların kendi sınırlarını erken dönemde tanıması, çocuğun kendi bedeni üzerinde söz hakkına sahip olduğu, tv ve internet kullanılmada dikkat edilmesi gereken hususlar ile sosyal medyanın mahremiyet sınırlarını ihlali vb. konularında, slaytlı sunumlarla bilgiler verildi.
Eğitici sunumlar, Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri Öğretmen Nilgün Kahraman ve Psikolog Sefa Beyaz tarafından verilirken, etkinlikte kursiyerlerin soruları da cevaplandırıldı.

‘Teknoloji Bağımlılığı’ seminerleri …

Yine Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Antakya, İskenderun, Dörtyol ve Kırıkhan ilçelerinde, çocukların dijital ve sosyal medya ortamlarındaki kontrolsüz ve kötü amaçlı yaklaşımlarından korunması, alternatif fiziksel, sosyal ve kültürel yaşam alanlarının yaygınlaştırılması, çocukların bedensel aktivitelerinin yönlendirilmesi, ruhsal ve sosyal gelişimlerine destek verilmesi amacıyla engelli evde bakım hizmetinden yararlanan ailelere yönelik “Teknoloji Bağımlılığı ve Bilinçli Medya Kullanımı” konulu seminerler verildi.
Eğitim seminerleri, Antakya Sosyal Hizmet Merkezi görevlisi Psikolog Sezgin Akar, İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi görevlisi Sosyal Çalışmacı Nalan Açar, Dörtyol Sosyal Hizmet Merkezi görevlisi Sosyal Çalışmacı Kübra Örten ve Kırıkhan Sosyal Hizmet Merkezinde görevli Psikolojik Danışman Mehmet Ayhan Çakar tarafından verildi.
Mehmet ÖZGÜN