Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhuriyet Bayramı Mesajları

Eğitim İş’in Cumhuriyet Mesajı

Eğitim İş’in Cumhuriyet Mesajı
Hatay Eğitim İş Yönetimi adına Başkan Suat Sadış, bir mesajla Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Eğitim İş mesajı özetle şöyle:
“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır’ diyerek, Cumhuriyet’e her koşulda sahip çıkılması ve Cumhuriyet’in yeni başarılarla geleceğe taşınması konusundaki sorumluluklarımızı anımsatmaktadır. Biz de O’nun vasiyetine sahip çıkarak, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yıldönümünü, Cumhuriyet’in öneminin bilinci ve kurucusuna duyduğumuz saygı ve sevgiyle kutluyoruz.
Ulusumuzun Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet’in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Cumhuriyet’le birlikte; hanedan egemenliği yerine halk egemenliği, teokrasinin yerine laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasi uygulamaya konulmuştur.
Ancak bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının, emperyalistlerin oyuncağı ve işgaliyesi haline gelmiş, çağın gerisinde kalmış bir imparatorluktan bağımsız ve çağdaş bir ülke yaratmasını hâlâ hazmedemeyenlerin olduğu açıktır.
Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta, başta ‘Öğretim Birliği’ ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte, Türkiye bir karanlığa doğru sürüklenmek istenmektedir. AKP, tüm yetkileri tek bir kişinin elinde toplamayı hedefleyen bir cumhurbaşkanlığı sistemi ile ülkenin üniter yapısını ve parlamenter sistemi ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. ‘Yeni Türkiye’nin 1. Cumhurbaşkanı’ söylemi bu amaçlarını açıkça ortaya koymaktadır.
İçeride, ülkemizin sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarında karşı devrimi büyük oranda gerçekleştirmiş olan AKP’ye, dışarıda ise emperyalist güçlere karşı Cumhuriyet’in devrimci ve aydınlanmacı ruhunu ilk günkü coşkuyla sürdürmek zorundayız. Bu, Cumhuriyet’i kuran Atatürk ve dava arkadaşlarına, bu uğurda büyük bedeller ödeyen Ulusumuza karşı borcumuzdur.
Bizler, tüm şartlar aleyhte olmasına rağmen, o karanlık tablodan şanlı bir direniş filizlendirerek bir ulus, bir vatan, bir Cumhuriyet şahlandıranların devamıyız. O yüzden herkes bilsin ki, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim neferleri olarak, eğitimin de ülkenin de gericileştirilmesine geçit vermeyecek, Cumhuriyet’in ve değerlerinin sonuna kadar sahiplenicisi olacağız!
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.”

ADD: 94.Yıl gururu, onuru yaşıyoruz…
Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şubesi, ulus olarak Cumhuriyet’in 94. Yıldönümü onur ve gururunu yaşadığımızın altını çizdi. ADD Şube Başkanı Doç. Dr. Kezban Kuran imzalı mesajda, Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulan Cumhuriyet’in, bugün değiştirilmeye çalışılan bir rejim haline geldiğine atıfta bulunularak, “Ulusal sınırlarımız içinde birbirimize düştük, umursamadık. Tarikatlar güçlendi, hiç bir şey olamaz diye aldırmadık. Ulusallık da neymiş dedik, bağımsızlığımızı tartışır olduk. Mustafa Kemal’e, ilkelerine ve kurduğu Cumhuriyet’e saldırılar her geçen gün daha çok arttı. Cumhuriyetin temel ilkesi olan dış politikanın ana ekseni ‘yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi çiğnendi. Bu yanlış uygulamaları sonucu uygulanan dış politikaları ülkemize çok şey kaybettirdi” denildi.
ADD mesajının son bölümü ise şöyle:
“Toprağımızın her karesi şehit doluyken, bu bayrak ve bu vatan uğruna şehitler vermeye devam ederken, ne Mustafa Kemal’den ve eserlerinden, ne de Cumhuriyetten ve ulusal bağımsızlığımızdan vazgeçeriz. Emperyalistler ve yerli işbirlikçileri şunu çok iyi bilmeliler… Atatürk ve o’nun ‘En büyük eserimdir’ dediği Cumhuriyet sevdamız, o’nun ilke ve devrimlerinden ilham ve güç alarak daha da büyüyecek, kalbimiz attığı sürece al yıldızlı bayrağımız göklerde dalgalanmaya ve Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir.
Başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi minnetle, saygıyla anıyor, Türk Ulusunun Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.”

T.Eğitim Sen’den “Cumhuriyet” Mesajı
Türk Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Recep Tuncay, 94.yılını kutladığımız Cumhuriyet’in Türk Milletinin yaşam biçimini, değerlerini, hayata bakışını ortaya koyan bir yönetim biçimi olduğunun altını çizerek, “Cumhuriyet; hakkaniyet, çoğulcu demokratik sistem, düşüncelere saygı, temel hak ve özgürlüklerle bir arada daha da güçlü hale gelir. Cumhuriyet’e giden yolu açan Kurtuluş Savaşı, Türk Milleti’nin tarih boyunca verdiği en önemli mücadelelerden birisidir. Yokluğa, yoksulluğa, teçhizat eksikliğine rağmen, bu millet, dünyanın en büyük güçlerini dize getirmiş ve en acımasız, en sömürgeci devletle-rine boğun eğdirmeyi başarmıştır. Emperyalizmin alt edildiği kurtuluş mücadelesi nihayetinde Cumhuriyet ile taçlanmıştır” dedi.
Mesajında, Ulu Önder Atatürk’ün eşsiz miraslarından biri olan Cumhuriyet’in 94 yaşında olduğunu hatırlatan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Recep Tuncay, mesajını, “Ne mutlu bize ki Cumhuriyetle yönetiliyoruz, Ulu Önder Atatürk’ün mirasçılarıyız” sözüyle tamamladı.