Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğu’da Öğretmenlik Yapmayan…

MKÜ’de “Türk Eğitim Sistemi”

MKÜ’de “Türk Eğitim Sistemi” tartışıldı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) “Türk Eğitim Sistemi, Öğretmen Yetiştirme ve Atama” konusu masaya yatırıldı. MKÜ Eğitim Fakültesi tarafından “Türk Eğitim Sistemi, Öğretmen Yetiştirme ve Atama” konulu Panel’e akademisyenler, yazarlar, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.
Eğitim Fakültesi tarafından Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen Panel yoğun katılımla gerçekleşti. Panel’e; Dr. Öğretim Üyesi Okan Sarıgöz, Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Baş, Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Bozak, Maarif Müfettişi Nail Tomakin ve Okul Müdürü Alparslan Ersin konuşmacı olarak katıldı.
SARIGÖZ: Beşikten mezara kadar insanları değiştiren, geliştiren bir meslek…
Panelin açılış konuşmasını yapan Dr. Öğretim Üyesi Okan Sarıgöz, öğretmenlik mesleğinin beşikten mezara kadar insanları değiştiren ve geliştiren bir meslek olduğunu vurguladı. Ülkemizde öğretmen okullarının ilk açıldığı tarihten günümüze kadar gelişim süreçleri ve okulların temel özellikleri hakkında bilgi veren Sarıgöz, ayrıca ülkemizdeki öğretmen yetiştirme politikaları ile ilgili de ifadelerde bulundu.
BOZAK: Öğretme sürecini geliştirmek ve etkili kılmak...
Öğretim üyesi Ahmet Bozak’ın görüşleri şöyle:
“Öğretim denetimi, öğretimde etkinliğin ve verimliliğin sağlanması ve öğretimin geliştirilmesiyle ilişkili bir kavram ve süreçtir. Her okul sisteminde, farklı düzeyde ve nitelikte öğretimsel denetime ihtiyaç duyulmaktadır.” Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Bozak, öğrenme ve öğretme sürecini geliştirmek ve etkili kılmak için sınıf içi etkinlikler üzerinde odaklaşan planlı ve programlı eylemler yapılması gerektiğini ifade etti.
TOMAKİN: Eğitimde bilmekle, yapmak aynı şey değil…
Milli Eğitim Müfettişi Nail Tomakin, Milli Eğitim Bakanlığı yapısına bağlı olarak taşra ve merkez teşkilatlanmasıyla ilgili bilgi verirken, öğretmen olmanın başka bir şey öğretmenlik yapmanın ise çok başka bir şey olduğunu belirtti Eğitim müfettişi Tomakin, “Eğitimde bilmekle yapmak aynı şey değil. Eğitimde, siz duygulara hitap edemediğiniz müddetçe verdiğiniz şey sadece bilgi olarak kalır” dedi.
ERSİN: Güneydoğu’ya korkarak gittik, dost olarak geldik …
Okul Müdürü Alparslan Ersin ise, “Güneydoğu’ya korkarak gittik, dost olarak geldik. Doğuda öğretmenlik yapmayan ‘ben öğretmenlik yaptım2 demesin. Orada çaresizliği beraber yaşıyorsunuz. Halkın arasına karışıp sevincini acısını paylaşırsanız, işte o zaman gerçek öğretmenlik mesleğine başlamış oluyorsunuz” dedi.
Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Baş’ın moderatörlüğünü yaptığı Panel sonunda öğrencilerden gelen sorular panelistler tarafından cevaplandırıldı. -Cemil Yıldız-