Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Edebiyatçılardan Rektör Kaya ziyareti

Türkiye Edebiyatçılar Derneği Genel

Türkiye Edebiyatçılar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay İl Temsilcisi Nebih Nafile önderliğinde bir grup sanatçı, edebiyatçı, “Yaşayan Değerlere Ziyaret Projesi” kapsamında geçtiğimiz gün MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Edebiyatçılar Derneği İl Temsilcisi Nebih Nafile, Defne Dursunlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Edip Nurlu, Neslihan Kanuncu Seçkin, Süheyla Deniz Turunç, Mahmut Çetin Zorba,  Atıf Soğuksu, Ahmet Bostancı, Ömer Bayraktar, Turgay Karanfil ve Mahir Akdeniz yer aldı. Rektör Kaya’ya bir buket çiçek sunan edebiyatçılar, kendilerine ait kitapları armağan etti,  Kaligraf Atıf Soğuksu el emeği tabak takdim etti, Heykeltıraş Ahmet Bostancı yurt içinde ve yurtdışında yaptığı çalışmaları anlatan kitabını ve broşürünü verdi.

Nafile, gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Üniversitemiz Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biridir. Çalışmalarınız ve desteğiniz ile üniversitenin daha iyi yerlere geleceğini biliyorum. Yaşamı en anlamlı kılan değerlerden biri de insan yüreğine giden yolda verilen emektir. Çağdaş bilgilerle donatılmış, özgüveni yüksek gençlerimiz sizlerin vereceği bilgi ve donanımla yaşamın her kademesinde yer alacaklar. 2012 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi 1.Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında şiir ve türkü dinletim olmuştu. Hatay’ın birçok yerinde gerçekleştirdiğimiz yüreği besleyen aşka dair, sevgi, umut, sevda, barış, kardeşlik temalarıyla örülü insanca yaşam hedefiyle yaşama değer katan etkinliklerimizle her geçen gün çoğalıyoruz. Aramızdan sonsuzluğa ayrılan eski parlamenter Zeki Özkaya Ağabeyimiz bugün bizimle bir arada olacaktı. Kendisini rahmetle anıyoruz bir kez daha.  ‘Yaşayan Değerler Ziyareti’ projemizle Hatay’a büyük hizmetler veren şair-yazar-sanatçı, devlet adamı vb. tüm güzel insanları sevgi ve saygı ile kucaklıyoruz. İstiyoruz ki;  Edebiyat Fakültesi Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri ile kaynaşmak, gerekirse şiir, öykü atölyeleri açmak, yazmayı ve okumayı daha doğru bir şekilde çoğaltmak… Örneğin; sizin desteklerinizle buradaki güzel enerji ile bayrak ve vatan sevgisi çerçevesinde öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte şiir, öykü, türkü etkinlikleri yapabiliriz. Önerilerinize açık olduğumuzu belirtir, bizleri kabul ettiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum.”

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Rektör Kaya da,  “Yaşayan Değerler Ziyareti projenizi üniversitenin radyo ve televizyonuna taşımak isteriz. Bunların arşivlenmesi gerekir. Güzel çalışmalarınızı basından takip ediyorum. Hemen bugün, Alahan kampüsünde gerçekleştirilecek bir etkinliğin tarihini belirleyebiliriz. Ziyaretinizden dolayı ben de çok mutlu oldum” dedi.             Mehmet ÖZGÜN