Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emeğimiz Kimliğimiz, Özgürlüğümüz İçin

Eğitim Sen üyesi kadın

Eğitim Sen üyesi kadın Öğretmenler yarın “Kadınlar Günü” kutlaması yapıyor

Hatay Eğitim Sen üyesi kadın Öğretmenler, yarınki “Dünya Kadınlar Günü” kutlamasında, kadın işçilerin ve kadın çalışanların emek, özgürlük ve kimlik mücadelesinin dillendirileceğini bildirdi.
Hatay Eğitim Sen kadın üyesi Öğretmenler adına bir açıklama yapan Sendika Kadın Sekreteri Pelin Akbaş, bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü OHAL ve KHK’lar ile işinden atılan, işi, emeği, onuru için direnen kamu emekçilerine atfedildiğini bildirdi ve şunları savundu:
“Kadın sorununu yaratan, insan emeğinin sömürüsü üzerine kurulu sistemin kendisidir. Ve bu sistem sömürürken de cins, ırk, din, dil ayrımı yapmamaktadır. Bu yüzden biz diyoruz ki; kadın sorununa ve kadın mücadelesine sınıfsal bakmak zorundayız. Kadın sorununu sadece erkeğin sömürüsüne, ev köleliğine, cinsel tacize, namus cinayetlerine indirgemek; mücadeleyi sadece kadının ekonomik özgürlüğünü kazanması, miras paylaşımında eşitlik, kızların okutulması ekseninde örgütlemek, sınıf mücadelesinden kopmaktır. Bu mücadele anlayışı kadını asla özgürleştirmez. Kadını özgürleştirecek olan, sınıf temelli örgütlü mücadeledir.
Bizler, güvenceli iş güvenceli gelecek istiyoruz. OHAL’in kaldırılmasını, KHK’ların geri çekilmesini ve işinden haksızca atılan kamu emekçilerinin göreve iade edilmesini talep ediyoruz.”
Eğitim Sen’li kadın Öğretmenler, yarın saat 17.00’de köprü başında basın açıklamasında bulunacaklarını duyurdu.  -Cemil Yıldız-