Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençliğin bayramı…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma,

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ilimizde de coşku ile kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşku içinde kutlandı.19 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 11.00’de Antakya Spor Salonunda gerçekleştirilen kutlama programına Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı Vekili Alb. Göksel Çetin, MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Nursal Çakıroğlu, Erol Özkan, Bilal Ölmez ve Meral Batı Demirbaş, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz’ün günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşma ile devam etti.
19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkıp “Özgürlük benim karakterimdir” diyen bir liderle birlikte yürüyen bir halkın onur mücadelesini temsil eden 19 Mayıs’ın aynı zamanda bir milletin yeniden diriliş destanının da sarsılmaz bir hatırası olduğunu belirten Şensöz, ”Büyük önderimiz Atatürk en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emanetine sahip çıkacak, onun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak, sonsuza kadar korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Biliyoruz ki sizler Türk Milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız” dedi.
Şensöz’ün konuşmasının ardından Antakya Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Melike Aşkar, ‘Nöbetçi Millet’ isimli şiiri seslendirdi. Ardından Antakya Özbuğday Anadolu Lisesi öğrencilerinden Emir Taş Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu ve son olarak Defne Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi öğrencilerinden İdil Cem Avcıoğlu ise gençliğin Ata’ya cevabını Salonda bulunan gençlerin katılımı ile büyük bir coşkuyla seslendirdiler.
Program, bu yıl görevli okulları öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları, step dansı, modern dans gösterileri ve jimnastik gösterilerinin ardından, gençlik haftası münasebetiyle düzenlenen basketbol, atletizm gibi spor müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
-Cemil Yıldız-