Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gündem Mülteci Kadınlar…

Atölye Çalışması Antakya’da Mülteci

Atölye Çalışması Antakya’da

Mülteci Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Mekanizmalarını Güçlendirme Projesi kapsamında Ağustos ayı içinde Antakya’ya bir toplantı gerçekleştiren Ankara merkezli Kadın Çalışmaları Derneği, benzer bir Atölye çalışması için çağrı yaptı. Antakya’da gerçekleştirilecek etkinlik için Kadın Çalışmaları Derneği Proje Ekibi adına yazılı bir açıklama yapan N. Ceren Erol, şunları söyledi:
BM Kadın Bölgesel Programı, ‘Batı Balkan Ülkelerinde ve Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddetin Sona Ermesi: Normların Uygulanması, Zihinlerin Değişmesi Programı’ kapsamında ‘Mülteci Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Mekanizmalarını Güçlendirme projesi ‘nin son atölyesi olan “Ortak Atölye” çalışması Hatay’da 26 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecektir.
Mülteci kadınların, kadın ve mülteci örgütlerinden temsilcilerin ve yerel medya çalışanlarının bir araya geleceği atölye üç oturumdan oluşacak. Son oturumda, şiddete uğrayan kadın mültecilerin haklarının ve başvuracakları ilgili kurumların bilgisinin yer aldığı broşür için fikir paylaşımı yapılacaktır. Kolektif olarak içeriği belirlenecek bu broşür, daha sonra Türkçe/Arapça olarak basılarak yereldeki kurumlarla ve yerel medya ile paylaşılacaktır.
26 Ekim 2018 tarihinde yapılacak atölye için kurumunuzun katılım durumunu bize en kısa sürede iletmenizi rica ediyoruz. Katılımınızın bizim için çok önemli olduğunu ayrıca belirtmek isteriz. Ayrıntılı programı mekanın belirlenmesinin ardından sizlere ulaştıracağız.”-Tamer Yazar-