Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hamsi; yoksulun sofrasını süslüyor

Ucuz protein kaynağı olmasıyla

Ucuz protein kaynağı olmasıyla dikkat çekiyor

Havaları soğuması, denizlerdeki balık çeşitlerini artırırken fiyatlarının da düşmesini sağlıyor. Karadeniz’den Antakya’ya getirilen hamsi, balık tezgahlarının gözdesi olarak yerini alırken, ucuz protein kaynağı olmasıyla da yoksulun sofrasını süslüyor.
Antakya balık pazarında, kilogramı 10 TL’ye satışı yapılan hamsi, son süreçte yoksul vatandaşın tercihleri arasında ilk sıralardaki yerini aldı. Günümüzde kırmızı ete yaklaşamadıklarını söyleyen çok sayıda vatandaş, hem ucuz hem yüksek besin

değeri olmasından dolayı hamsi’ye rağbet ettiklerini ifade etti. Vatandaşlar, diğer balık çeşitlerinin de ucuzlaması temennisinde bulundu.
Antakya Balık Pazarı’nda yıllardır balıkçılık yapan Ergin Dalyan, hamsiye olan ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Antakya’da, sadece yoksulun değil, her kesimden vatandaşın hamsi tükettiğini hatırlatan Başaran Balıkçılık çalışanı Ergin Dalyan, hamsinin faydalarını sıralamayı da ihmal etmedi. Kendisi küçük işlevi büyük balığın yararlarının saymakla bitirilemeyeceğini söyleyen Balıkçı Ergin Dalyan, protein, karbonhidrat, yağ içeriği nedeni ile hamsinin temel besin ihtiyaçlarını karşıladığını, bunun yanı sıra iyi bir kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum ve çinko kaynağı olduğunu, ayrıca tiamin, folik asit, vitamin C, B-12, B-6, A, E vitaminlerini de içerdiğini ifade etti.
Balıkçı Ergin Dalyan, hem ucuz hem faydalı bu besin kaynağının sık sık tüketilmesinin önemine vurgu yaptı.
-Mehmet ÖZGÜN-