Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hangi akla hizmet?

Samandağ’da, fidanlar, köküne kezzap-tuz

Samandağ’da, fidanlar, köküne kezzap-tuz ruhu atılarak kurutuldu, kimi yerde de çalındı…
Samandağ ilçesinde, akıllara durgunluk verecek bir olay yaşandı. Samandağ Belediyesi tarafından kenti güzelleştirme adına belli yerlere ekilen fidanların bebek gibi bakılarak büyümesi beklenirken, köklerine atılan kezzap ve tuz ruhu nedeniyle tamamen kurutulduğu ortaya çıktı. Samandağ Belediye yetkilileri, kimi yerlere de ekilen palmiyelerin kökünden sökülmek suretiyle çalındıklarını bildirdi.
Samandağ ilçesinin Yaşar Kemal Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ile 148. Sokak’ta yaşanan bu doğa ve ağaç katliamı adli mercilere duyuruldu ve gereğinin yapılması istendi.

Samandağ Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğü tarafından ekilen ve düzenli olarak bakımları yapılan, Yaşar Kemal Caddesi’nde 9 adet fenix ağacı ile Cumhuriyet Mahallesi 148. Sokak’ta bulunan parkta 30 adet İskenderun kauçuğu, kimliği henüz tespit edilemeyen kişiler tarafından köklerine kezzap ve tuzruhu atılmak suretiyle kurutuldu. Bu arada, Samandağ Deniz Çevlik yolunda yeni ekilmeye başlanan palmiyelerin bir kısmının da çalındığı bildirildi.
Samandağ Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü avukatlarının olayı adli mercilere aktardığı ve ağaçların köküne kezzap ve benzeri madde döken, küçük ağaçları çalmak suretiyle kamu malına zarar veren ve çalınmasına neden olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundukları kaydedildi.
Samandağ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Perihan Çevikel, ilçenin farklı yerlerinde dikilen ağaçlara kişi veya kişilerce zarar verildiğini, kezzap ve tuz ruhu gibi maddelerin ağaç köklerine döküldüğünü, küçük palmiye ağaçların çalındığını belirterek, ağaçlara zarar veren kişilerin tespit edilmesi için kamera kayıtlarının incelendiğini ve yasal sürecin başlatıldığını söyledi.

Perihan Çevikel, doğa düşmanlığı bu olayla ilgili şu bilgileri verdi: “Ağaca zarar vermek, insana zarar vermek anlamına gelir. Belediyemizin çalışmalarını engellemek için doğaya ve ağaca zarar verme noktasına kadar gelen kişi veya kişileri kınıyorum. Doğa bizim geleceğimizdir. Doğayı korumak insanlık görevidir. Ağaçlarımıza zarar veren, ağaçlarımızı çalan kişi ya da kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Yasal süreç başladı. Sonuna kadar da yasal sürecin takipçisi olacağız .”
-Cemil Yıldız-