Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay halkına en güzel hizmetin verilmesi gayreti içindeyiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında dün ilimize geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında dün ilimize geldi, kurum ziyaretlerinde bulundu. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, 2023 hedefleri doğrultusunda, bakanlık olarak çalışmalarını ve teşviklerini işverenlerle ve Hatay halkıyla paylaşacaklarını söyleyen Yıldırımhan, Hatay halkına en güzel hizmetin verilmesi gayreti içinde olduklarını vurguladı.
“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yöneticilerinin Van, Adana, Samsun, Kocaeli, İstanbul, Gaziantep, Balıkesir ve Hatay olmak üzere 9 ili ziyaret ettiklerini ve bu ziyaretler neticesinde 81 il ziyaretinin gerçekleştirilmiş olacağını söyleyen Yıldırımhan, çalışma hayatında milli seferberlik ilan edilmesinin temel amacının istihdama yönelik olduğunu bildirdi ve “Türkiye işsizlikle mücadelede çok ciddi kararlılığı orta koymaktadır. Bu kararlılığın bir göstergesi olarak, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımızın Konya’dan başlattığı istihdam hayatındaki milli seferberlik çerçevesinde bizler de Anadolu’nun her şehrini ziyaret ediyor, paydaşlarla bir araya geliyor, İŞKUR ve sosyal güvenlik kurumumuzun teşviklerini anlatıyoruz” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak 81 ile gittiklerini belirten Yıldırımhan, “İllerde ticaret ve sanayi odaları, iş adamları, esnaf sanatkar odaları, sanayiciler ve aktif iş gücü programlarından yararlanan iş yerleri ve çalışanları, hibe kapsamında kendi iş yerini kuran engelli vatandaşlar, işçiler, kadın çalışanlar, işsizler, engelli çalışanlar ile üniversite öğrencilerine bu vesileyle ulaşıyoruz ve ev ziyaretleri yapıyoruz. Bu ev ziyaretlerinde hem işkurdan, hem de sosyal güvenlik kurumundan faydalanan vatandaşlarımızı hiç haber vermeksizin çat kapı ziyaret ederek hal ve hatırlarını soruyor, aldıkları hizmetlerden memnun olup olmadıklarını soruyoruz” dedi.
Hatay’ın ciddi potansiyeli olan bir il olduğuna vurgu yapan Yıldırımhan, “Bölgesel sorunlardan dolayı dezavantajları da söz konusudur ama Hataylı işverenlerimiz ve iş adamlarımız eğer bu fedakarlık çalışmasına ciddi manada katkı sunarlarsa Hatay’daki sorunları minimuma indirmek söz konusu olabilir. Hatay tarım ve sanayi şehri olmasından dolayı çok büyük önem arz etmektedir. Hatay halkına en güzel hizmetin verilmesi gayreti içindeyiz” dedi. -AA-