Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’a 21 katrilyon yatırım yaptık

Toplu açılış töreni için

Toplu açılış töreni için Antakya’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilimizin önemine vurgu yaptı …

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak üzere dün Antakya’ya geldi, itfaiye meydanında binlerce kişiye hitap etti. Konuşmasında, ülkenin son 14 yılda istikrara kavuştuğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son 14 senede istikrar var. Seçimler ilan edildiği zamanda yapılıyor. Bu istikrar sebebiyle de Türkiye tırmanıyor.
Geçtiğimiz 14 yılda Hatay’a 21 katrilyon yatırım yaptık. Hatay’ı tarihine uygun yeni bir kalkınma yoluna soktuk. Bugün Hatay, dış ticaret hacmi itibariyle ülkemizin 11’inci şehri haline geldi” dedi. Hatay’ın, tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de kardeşliğin şehri olduğunu gösterdiğini belirten Erdoğan, Hatay’ın, bu kavramı dillerinden düşürmedikleri halde fiiliyatta yanından bile geçmeyenlere medeniyet şehri olduğunu gösterdiğini söyledi. Erdoğan, medeniyetin sözle ve şekille değil, mağdurlar ile mazlumlara kucak açarak, yaşatarak mümkün olduğunun ispatının Hatay olduğunu da vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz’deki ABD savaş gemilerinden atılan Tomahawk füzeleriyle Suriye’deki bir hava üssünün vurulduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
“Esed rejiminin kimyasal ve konvansiyonel silahlarla işlediği savaş suçlarına karşı atılmış somut bir adım olarak bunu olumlu bulduğumuzu burada, Hatay’dan ifade etmek istiyorum. Yeterli mi? Bunu da yeterli görmüyorum. Çünkü bundan sonraki süreçte ne olacağını hep birlikte takip etmeliyiz. Artık başka hiçbir hesap gütmeksizin, sadece ve sadece mazlum Suriye halkını korumaya yönelik olarak her alanda ciddi ve netice almaya yönelik adımlar atılmasının zamanı gelmiştir.”
Kendilerine düşen görevin, ellerindeki imkanları sonuna kadar kullanarak, mazlumların yanında yer almak olduğunu anlatan Erdoğan, bunun için yıllardır Suriye’de çatışmalar dursun, katliamlar son bulsun diye çalıştıklarını, çabaladıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’nin geleceğini binlerce kilometre öteden gelip, burada kendi politik hesaplarının kavgasını verenler değil, Suriye halkı karar versin diyoruz” dedi.
Tek başına Hatay’ın gösterdiği fedakarlığın onda birini, yüz milyarlarca dolarlık bütçeleriyle göstermeyenlere sitemlerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları dile getirdi: “Dünyada garip gurebaya, fakir fukaraya elini uzatan bir numaralı ülke Türkiye. 16 Nisan, Türkiye’nin işte bu çocuk katilleriyle anladıkları dilden hesaplaşmasının da yolunu açacaktır. 16 Nisan, Türkiye’nin topraklarına göz diken terör örgütlerini koruyanlara sadece sesini yükseltmekle kalmayacağı, çok daha kararlı şekilde dur diyeceği bir dönemin de başlangıcı olacaktır. Hatay, 16 Nisan’da büyük Türkiye için evet diyor mu? Hatay, 16 Nisan’da müreffeh Türkiye için evet diyor mu? Hatay, 16 Nisan’da istikralı Türkiye için evet diyor mu? Hatay, 16 Nisan’da güçlü Türkiye için evet diyor mu? Şimdi öyle bir cevap verin ki; evet, evet, evet… Halep, İdlib, Musul’daki insanlık suçlarını işleyenlerin ve onları destekleyenlerin kulakları işte sizin bu sesinizle Allah’ın izniyle çınlayacaktır. ” -AA-