Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Başsavcılığa “Bakanlık Genelgesi”

Genelge’de, çocuklara ve kadınlara

Genelge’de, çocuklara ve kadınlara yönelik cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçların niteliğine göre, koruma tedbirlerinin gecikmeksizin ve etkin bir şekilde uygulanmasının önem arz ettiğine dikkat çekildi.

Adalet Bakanlığı, çocuklara ve kadınlara yönelik cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlara ilişkin Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuya ilişkin bir Genelge gönderdi. Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün imzasıyla yayımlanan Genelge’de, soruşturmanın gizliliği ilkesine riayet edilmesinin önemine ayrıca dikkat çekildi.
Buna göre; Cinsel suç soruşturmalarında, delillerin toplanması sırasında yaşanabilecek eksiklik veya gecikme nedeniyle koruma tedbirleri hakkında birbirinden farklı değerlendirme ve uygulamalara gidilmesinin, mağdur ve yakınları kadar toplumun da adalete olan inancını olumsuz etkileyebileceği hususu göz önünde bulundurulacak.
Soruşturmalarda, mağdur ve çocuğun mahremiyetinin korunması, soruşturma konusu eylemin onların geleceği üzerinde olumsuz etkiler bırakmasının önüne geçilebilmesi ve masumiyet karinesinin korunabilmesi açısından soruşturmanın gizliliği ilkesine riayet edilecek.
Soruşturma dosyasına ilişkin delil veya görüntüleri usulüne aykırı olarak paylaşan ya da buna sebebiyet verenler hakkında kanuni gereği yapılacak. -Tamer Yazar-