Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB’den çiftçiye fidan desteği

Hatay Büyükşehir Belediyesi, tarımın

Hatay Büyükşehir Belediyesi, tarımın gelişmesi, üretimin desteklenmesi ve üreticilerin gelirlerinin arttırılması amacıyla hayata geçirdiği fidan dağıtım etkinliklerinden birini daha geçtiğimiz gün Altınözü ilçesinde gerçekleştirdi. Dağıtım etkinliğinde, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Mustafa Dönmez, Altınözü Muhtarlar Dernek Başkanı Sabahattin Bayır ile Altınözü halkı hazır bulundu. Etkinlikte konuşma HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Mustafa Dönmez, “Hatay Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden bugüne tarıma 30 milyon Türk Lirası kaynak aktarıldı.

Bu kaynaklarla, Hatay’a 4 adet sulama göleti kazandırıldı. Bunun yanı sıra 110 km kapalı sistem sulama borusu döşendi ve 15 km sulama kanalı yapıldı. ‘Hatay’ın Çiçekleri Çiftçinin Ekmeği Projesi’ kapsamında 250 kadın çiftçimize seralar kuruldu. ‘Meyveciliği Yayma ve Geliştirme Projesi’ kapsamında 140 bin adet fidan dağıtımı gerçekleştirdik. 2017 yılı içerisinde de 250 bin fidan dağıtılacak olup fidanların yaklaşık 95 bini Altınözü ilçemizdeki üreticilere verilecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın destekleriyle tarıma aktarılan kaynaklar her geçen gün artacaktır. Dağıtımımızın ülkemize, şehrimize ve Altınözü halkımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ta dağıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Çiftçimizin ekmeğini arttırmak, çocuklarının torunlarının geleceğine katkı sağlamak amacıyla fidan dağıtımı etkinliği gerçekleştiriyoruz. Göreve başladığımızda iki büyük isteğimiz vardı birincisi huzur ikincisi hizmetti. Ortadoğu’da yaşananlar şehrimizi bazen doğrudan bazen de dolaylı şekilde sosyolojik ve ekonomik olarak etkiledi. Çiftçilerimiz de bu olumsuzluklardan etkilendi. Biz de bu olumsuzlukları bertaraf etmek ve çiftçimize bir nebze olsun destek verebilmek için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Herkese hayırlı, uğurlu olsun” dedi. İlimize özgü bir tür olan halhalı zeytin üretimini de desteklemek istediklerini ifade eden Başkan Savaş, yerel zeytin türlerinin de korunması gerektiğine vurgu yaptı.  2016’da 140 bin fidanın toprakla buluşturduğu belirtilen HBB’nin, “Meyveciliği Yayma ve Geliştirme Projesi” çerçevesinde bu yıl da 16 çeşit 21 türden oluşan toplam 250 bin adet fidan dağıtımı gerçekleştirerek ekmeğini topraktan kazanan çiftçiye destek olacağı ifade edildi.

Mehmet ÖZGÜN