Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Video Haber

Hedef 2 milyon turist …

Yayman, ilimize yönelik bu yıl 50 milyon lira yatırım yapacaklarını vurguladı

Ezan ile çan seslerinin adeta birbirine karıştığı “hoşgörü kenti” Hatay’da, turizm alanındaki yatırımlarla turist sayısının iki yıl içinde 2 milyona ulaşmasının hedeflendiği bildirildi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, yaptığı açıklamada, Hatay’ın tarihi, kültürel değerler ve doğal güzellikler açısından zenginliğine dikkati çekti. Kentin turizm anlamında daha fazla tanıtıma ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Yayman, “Bu yıl 50 milyon lira yatırım yapacağız. Mozaik zenginliğiyle dikkati çeken Hatay Müzesi’nin ikinci kısmını tamamlayacağız. Ayrıca Payas’taki kalenin restorasyonunu yapacağız. Uzun Çarşı’yı tarihteki ihtişamına kavuşturmak için projemiz olacak. Kırıkhan ve Reyhanlı’da Kültür Han projelerimiz var. Bu hanlar, gelenekle geleceği buluşturan, medeniyetimizin çok önemli unsurları. Burada, dükkanlar olacak, bin kişilik konferans salonu, şehir müzesi, sergi salonu yer alacak” dedi.
Samandağ’ın 14 kilometreyle Türkiye’nin en uzun sahiline sahip olduğuna işaret eden Yayman, şunları kaydetti: “Burasıyla ilgili farkındalık oluşturmak gerek. Bu kapsamda Samandağ-Arsuz arasında turizm bölgesi olarak çalışma yapılacak. Hatay tanıtım kitabı hazırladık. İngilizce, Almanca, Rusça yayınlanmak üzere Hatay tanıtım filmi hazırlıyoruz. ‘Bir Zamanlar Antakya’ kitabı hazırlayacağız, bu siyah beyaz nostaljik bir kitap olacak. Ayrıca Hatay yemekleri, Hatay Müze kitabı hazırlayacağız. Hatay’a dair çok projemiz var.” Yayman, “2 milyon turistin geldiği, turist otobüslerinin müze önünde sıra beklediği, sokakta turistlerin ellerinde haritalarla dolaştığı bir Hatay özlemi var, bunu da en geç 2 yıl içinde başaracağız” diye konuştu.
Hatay’ın kültür ve tarih turizmi konusunda daha fazla tanıtıma ihtiyacı olduğunu dile getiren Yayman, bunu da el birliğiyle başaracaklarını sözlerine ekledi -AA-

DİĞER VİDEOLAR