Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hem kanserle, hem yaşamla mücadele

Hatay’da 3 yıldır kanserle

Hatay’da 3 yıldır kanserle mücadele eden 45 yaşındaki Zeliha Delia, fırıncılık yapan eşinin vefatı sonrası 2 oğlunun eğitim masraflarını karşılamak ve geçimlerini sağlamak için işin başına geçti.
Yaklaşık 3 yıl önce meme kanseri olduğunu öğrenen Delia, tedavi için eşi Turgut Delia ile hastane hastane dolaştı. Bu süreçte fırıncı olan eşi, yoğun tedavi süreci nedeniyle zaman zaman iş yerini açamaz oldu. Kanserle mücadele eden Delia, en büyük destekçisi olan eşini 2 yıl önce kalp rahatsızlığı nedeniyle aniden kaybetti. Eşini yitirmenin acısını bir kenara bırakıp hem kanserle mücadelesini sürdüren hem de evlatlarının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan Delia, kocasının fırınını tekrar açarak işlerin başına geçti.
Hastalığına aldırış etmeden sabah erken saatlerden geç saatlere kadar fırıncılık yapan Delia, kazandığıyla hem evini geçindiriyor hem de biri lise diğeri üniversite öğrencisi evlatlarının eğitim masraflarını karşılamaya çalışıyor.
Delia, yaptığı açıklamada, son yıllarda çok zor günler geçirdiklerini ancak buna rağmen ayakta durmaya çalıştığını ifade etti. Kanser tedavisi sürecinde çok borç aldıklarını belirten Delia, üstüne bir de eşini kaybedince iyice güç durumda kaldığını söyledi. Biri üniversiteye diğeri liseye giden iki oğlu için ayakta durmak zorunda olduğunu vurgulayan Delia, şöyle devam etti: “Eşimin işini kendim üstlendim, hastalığımda iyileşme süreci başladı ve biraz ayağa kalkınca fırının başına geçtim. İşçi tutsak masrafını karşılamıyorduk. Bu nedenle işi kendim üstlendim. Zaman zaman gelip gittiğimde pide küreğini tutmayı öğrenmiştim şimdi önce hamuru açıyorum sonra küreği elime alarak fırının karşısına geçiyorum, pişiriyorum. Ayakta kalmaya çalışıyorum, çocuklarım için uğraşıyorum.”
Delia, büyük oğlunun 2 yıl önce üniversiteyi kazandığını ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gönderemediğini anlatarak bu yıl yeniden üniversiteyi kazanan çocuğunu okutabilmek için yakınlarından yardım aldığını aktardı.
Diğer oğlunun ise lise eğitimine devam ettiğini dile getiren Delia, kazandığıyla onların eğitim masraflarını karşılamaya çalıştığına dikkati çekti. Delia, eşinin vefatından sonra borçlanıp emeklilik hakkı elde ettiklerine işaret ederek şunları kaydetti: “Çok şükür ayaktayız, hastalığım iyileşme sürecinde ama nüksetmesinden korkuyorum, sıkıntıları atlatsam ayakta dururum. Mücadeleyle bu işin üstesinden geleceğime inanıyorum. Yeter ki ayakta duracak bir desteği bulalım. Eğer destek bulabilirsem yanımda birkaç kişiyi de istihdam ederim.”
-AA-