Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her şey, engellilerin dünyasında, engelsiz bir yaşam için

Engelli yaşamlar adına projeler

Engelli yaşamlar adına projeler üretmeye devam eden Umut Damlaları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kurucusu, Psikolog Günay Özbakış, ‘Bu yöndeki projelerimiz devam edecek’ dedi.

Onları sokakta gördüğümüzde ya da hayatımıza dahil ettiğimizde, önce engelli sıfatını ekliyoruz.  İsimlerini, yaşlarını, kimliklerini geriye itip, ilk sıfat olarak ‘engelli’ kavramıyla başlıyoruz düşünmeye. Oysaki onların engellerinden öte bir hayatları var. Bir isimleri, geçmişleri, geleceğe yönelik hayalleri var. Ve toplum, onlara eşit fırsatlar tanımasa da ve gündelik hayatın eşitlik terazisi biraz bozulsa da, onlar, hayatın tüm zorluklarına meydan okuyarak engelleri yıkmaya devam ediyorlar. Buna dair adreslerden biri, Umut Damlaları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi oldu.

-Desteğe devam-

Hem engelli bireylere bakışın değiştirilmesi hem de okulda eğitim alan öğrencilerin toplum ve iş hayatına adaptasyonunun hızlandırılması adına hayata geçirilen projeleri ile sık sık gündeme gelen Umut Damlaları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, bu konuda işbirliği yaptığı Antikya Restaurant yetkililerini misafir etti. Bu ziyaret öncesinde, okulda eğitim gören öğrencileri Restaurant bünyesinde 1 günlük bir çalışma programı dahilinde misafir eden işletme, engelli gençlere yönelik eğitim faaliyetlerine bundan sonra da destek vermeye devam edeceğini ifade etmiş ve örnek olmuştu. Okul ziyaretleri kapsamında, okulun mutfağında pişirdikleri ‘helvayı’ çocuklara ikram eden İşletme yetkilileri, sosyalleşme projeleri kapsamında Umut Damlaları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri bu çalışmadan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

-Etkisi büyük-

Konuya ilişkin konuşan, Umut Damlaları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu, Psikolog Günay Özbakış ise, sosyalleşme programının ayaklarından bir tanesi olan bu uygulamanın devamı yönünde ortak bir karar aldıklarını söyledi, söz konusu çalışmanın çocuklara eklediği özgüvene işaret etti.  Tamer Yazar