Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her şeyi istedikleri gibi yönetecekler ama hesap vermeyecekler

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve CHP’li Vekil Mevlüt Dudu ile beraber, referandumda neden ‘Hayır’ oyu kullanılması gerektiğini vatandaşlara anlatan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın tespiti dikkat çekti…

16 Nisan’da yapılması planlanan referandumla beraber gündeme taşınan ‘Anayasa Değişikliği’ ve ‘Başkanlık Sistemi’ne yönelik vatandaşların nabzını yerinde tutmaya devam eden CHP Hatay teşkilatının bu yöndeki son adresi Arsuz oldu.Haymaseki, Tülek, Konacık, Tatarlı ve Işıklı Mahallerinin ardından, Kozaklı, Nergizlik, Karahüseyinli, Kışla, Harlısu, Arpaderesi, Helvalı, Pirinçlik ve Büyükdere Mahallelerinde gerçekleşen ziyaretlerde vatandaşlarla bir araya gelen CHP heyetinde, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu yanı sıra, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da yer aldı.
-NEDEN HAYIR?-
Vatandaşlarla bir araya gelen CHP heyeti, 16 Nisan’da neden Hayır oyu kullanılması gerektiğini vatandaşlara anlatırken, konuya ilişkin konuşan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Cumhuriyet tarihinin en önemli kararının milletçe verileceğini söyledi. “Bu bir parti meselesi değil, memleket meselesidir” diyen Dudu, şöyle konuştu:
“Bu bir parti meselesi değil memleket meselesidir, çocuklarımızın geleceğinin meselesidir. 100 yıllık bir Cumhuriyetimiz var. Atalarımız, kanları pahasına Cumhuriyeti kurmuş ve yönetim şeklini belirlemiştir. Etrafımıza baktığınızda zaman, Türkiye’nin, Ortadoğu coğrafyasında bulunan ülkelerin hepsinden en az 100 adım önde olduğunu herkes biliyor. Şimdi; 100 yıllık sürdürdüğümüz rejimi değiştirelim, yerine Suriye’de neyse, Irak’taki, Libya’daki yönetim şekli neyse onun aynısını, hatta daha da beterini bize yönetim şekli olarak yutturmak istiyorlar. Anayasa değişiklini planlayanların asıl hedefinde Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü var. Çünkü ülkemizi bölüp, parçalamak istiyorlar.”
-TEK ADAM!-
Yeni anayasayla beraber tek bir şahsa bağlı bir devlet oluşturulacağını belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise ‘tek adam’ vurgusu yaptı ve şunları söyledi:
“Yeni anayasa ile birlikte, her konudaki yetki makama veriliyor. Bütün vekilleri o seçecek. Vekillere, ‘siz öteye gidin, kanunları ben çıkartırım, bütçeyi ben yaparım’ diyecek. Ayrıca kafası esti mi, ‘Sizi lağvederim, evinize gönderirim, yeni ekip kurarım’ diyecek. Çünkü adamın yetkisi var. Bakanları atayacak, Danıştay, Sayıştay, bütün yargıyı atayacak… YÖK Başkanı’nı, Rektör’ü, Vali’yi, Kaymakam’ı seçecek. Aynı zamanda il, ilçe başkanlarını, il müdürlerini de o atayacak. Tek bir şahsa bağlı bir devlet kuracak. Bu, Türkiye için çok hayırlı bir karar değildir. Bizler, siyasi bir kimlikle burada değiliz. Sade bir vatandaş olarak, kardeşiniz olarak buradayız. Oy verirken, çocuklarınızın, torunların geleceğini düşünerek hareket edin.”
-HAYIR’LI SONUÇ-
16 Nisan referandumundan hayırlı bir sonuç beklediğini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da konuşmasında benzer vurgulara yer verdi ve şöyle konuştu:
“Hayır diyenlere saldıranlara veya bir terör gurubuna benzetenlere en güzel cevabın sandıkta verileceğine inanıyorum. Sistem değişikliğinden bahsediliyor, ‘tek adam’ rejimi kurulmak isteniyor ve bu ‘tek adam’; devletin başında, yargının başında, meclisin başında olacak. Aynı zamanda da bir partinin genel başkanı olacak. Hâkimleri atayacak. Kararname adı altında yasa çıkartıp meclisi feshedebilecek. Savaş kararı verebilecek, Bakanları dışarıdan atayacak. Her şeyi istediği gibi yönetecek, ama hesap vermeyecek.. Getirilmek istenen model; bizi Libya, Suriye, Mısır gibi bir ülke haline getirecek.”
-Tamer Yazar-