Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Heyecanlandılar

8 Yaşındaki çocuklar, uçağın

8 Yaşındaki çocuklar, uçağın pilot koltuğunda…

Minik öğrenciler, uçağı kaldıramadı, ancak kağıttan uçakları gökyüzüne fırlatıp uçurdu…

Sosyal Sorumluluk Projeleri Programı kapsamında, Naciye-Suna-Oktay Tekin İlköğretim Okulu ve Karahüseyinli İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri, İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Havacılık Fakültesi’ndeki eğitim uçağında kokpit kısmına geçip pilot koltuğunda oturdular. Böylesi bir deneyimi ilk kez yaşayan minik öğrenciler hem heyecanlandılar hem de biraz korku yaşadılar. Öğrenciler, Havacılık Fakültesi öğrencilerinin anlatımlarını ilgiyle dinlerken, uçağı büyük dikkatle incelediler ve bilgi aldılar.
TANITIM ÖĞRENCİLERDEN-
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu 3. Sınıf Öğrencileri, sosyal sorumluluk projeleri programı kapsamında, Naciye-Suna-Oktay Tekin İlköğretim Okulu ve Karahüseyinli İlköğretim Okulu 3. Sınıf Öğrencilerine İSTE Sivil Havacılık Bölümü’nü tanıttı. Proje kapsamında İSTE’ye konuk olan minik öğrenciler, Cessna tipi eğitim uçağını yakından görme imkânı buldular ve uçağın kokpitine girerek pilotluk heyecanı yaşadılar. İlköğretim öğrencilerinin havacılığa ilgi duymalarını sağlamak ve havacılıkla ilgili bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla yapılan etkinlik çerçevesinde, çocukların ileride ilgi duyabileceği alternatif bir mesleğin tanıtımı da yapıldı.
Sunum sonrası yapılan simülasyon uçuşuna öğrencilerin ilgisi yoğun oldu, çocuklar sevinçten adeta havalara uçtu. Kek ve meyve suyu ikramının ardından, öğrencilere ziyaret anısına çeşitli hediyeler verildi ve hep birlikte Yüksekokul bahçesinde bulunan Cessna tipi eğitim uçakları gezdirilip, kokpite giren çocuklara uçaklar ve uçuş ile ilgili bilgi aktarıldı.
İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu giriş kapısında hatıra fotoğrafı çektirip, önceden hazırlanılan kâğıt uçakları hep birlikte gökyüzüne fırlatan öğrenciler, mutlu bir şekilde İSTE Kampüsü’nden ayrıldılar.-Selvi Günay-