Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hizmet güzel, çalışma da! Yaya yolu nerede?

Asi’nin yan duvarında yaşanan

Asi’nin yan duvarında yaşanan ‘çökme’ nedeniyle ciddi ‘risk’ oluşturan kaldırımı yaya trafiğine kapatan ve hafta sonunda burada çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, yayalar için dubalarla oluşturduğu geçiş yolunu bu çalışma kapsamında kapatınca, geriye araçların arasından ilerlemek kaldı!

Antakya kent merkezinde bulunan alışveriş merkezlerinden biri olan Palladium noktasındaki Asi yan duvarında oluşan ciddi çökme buradaki kaldırım için de ‘risk’ oluşturunca, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından bu alan yaya trafiğine kapatıldı. Hafta sonunda bu alanda bir çalışma başlatan ve çökme yaşanan alanda tespit yapan ekipler, kullanım dışı kalan kaldırım nedeniyle araç trafiği içinde dubalarla oluşturduğu yaya alanını da kapatınca, Cumartesi ve Pazar oluşan kalabalık için ciddi bir çaresizlik yaşandı. Oldukça ciddi bir insan trafiğinin yaşandığı alanda kaldırım da dubalarla oluşturulan güvenli koridor da ortadan kalkınca, insanlar, hızla ilerleyen araçların hemen yanı başından yürümek zorunda kaldı, bu da sık sık güvenlik riski oluşturdu, sonunda da şikayetleri beraberinde getirdi.
-KAZAYA DAVETİYE!-
Duruma tepki gösterenlerden bazıları belediye ekipleri tarafından dubalarla kapatılan ‘güvenlik’ alanına geçip ilerlerken, yaşanan riske aldırmadı. Bu konuda konuşan bir vatandaşın öfkesi de tepkisi de yapılan çalışmanın yayaların güvenli geçişinin düşünülmeden yapılması noktasında oldu. Söyledikleri mi?
“Geçen gün burada dubalarla yayalar için bir geçiş koridoru yapmışlardı. Şimdi ise çalışmaya başlamışlar, ama bu yolu da çalışma alanına dahil etmişler. Peki, hafta sonu, demiyorlar mı ‘bunca kalabalık buradan nasıl ilerleyecek?’ diye! Demiyorlar, bu çok açık… Görüyorsunuz insanların halini! Çocuklar, yaşlılar, bebekli kadınlar, yanı başından otobüs geçerken ilerlemek zorunda kalıyor. Ne aracı yayadan uzak tutan bir durum var ne de burada yürüyeni bu riskten uzak tutan bir önlem. Hizmet güzel. Çalışma da… Ama yaya yolu nerede? Güvenlik nerede? Düşünün ki, bu iş bir de hafta sonu yapılıyor! Hani derler ya, ‘bizden ne köy olur ne kasaba…’ Hikayemiz bundan ibaret.”
Tamer Yazar