Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnal’ın sunumu

“Barış ve Edebiyat” üzerine

“Barış ve Edebiyat” üzerine

Şair-Yazar Celal İnal, geçtiğimiz hafta sonunda geldiği ilimizde kültür, edebiyat ve şiir dostlarına “Barış ve Edebiyat” üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Antakya Saklı Ev Restaurant’ta gerçekleşen sunumu yaklaşık 30 kişi dinledi. Sunumunda, edebiyatın, savaşa karşı barışın yanında yer aldığının altını çizen Celal İnal, edebiyatın, ırkçılığa ve her türlü ayrımcılığa karşı olduğunu, edebiyatın esasen bir başkaldırış olduğunu, her alanda da eşitliğin yanında, insanlığın ortak alanı olduğunu anlattı.

Ülkemiz ve dünyada on yıllar öncesinden bu yana yaşanan süreçlerdeki barış çabaları ile sonuçlarını da anlatan Celal İnal, daha sonra kitaplarını imzaladı ve soruları yanıtladı.
Celal İnal kimdir? 1964 Adana-Yüreğir doğumlu, Ankara Üniversitesi mezunu, yüksek lisans yaptı. Değişik yayınevlerinde editörlük yapan İnal, Promete adlı aylık bir edebiyat dergisinin sorumlu yazı işleri müdürlüğünü yapması yanı sıra, Ankara’daki yerel radyolarda çalıştı. Kitaplık, Düşler Öyküler, Üçüncü Öyküler, Damar, Çağdaş Türk Dili, abece, Amida, Bahçe, Çağla ve Ekin Sanat adlı edebiyat dergilerinde şiir, şiir kuramı ve öykü üzerine yazılar yazdı. Demokrasi bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla, Ankara’da Radyo Özgür’de siyaset, kültür, sanat ve edebiyat programları yapıyor. “Yeni Zamanlar İçin”, 1999-2004 tarihleri arasında yazılmış şiirlerden oluşmaktadır. -Cemil Yıldız-