Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTE’den ‘hoş geldin’ toplantısı

Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü

Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yapıcı’dan İSTE’ye katılan yeni öğrencilere: “Teknoversite farkıyla geleceğinizi şekillendireceğiniz başarılarla dolu bir eğitim hayatı diliyorum.”

Bünyesine katılan öğrenciler için oryantasyon programı düzenleyen İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) buna dair son adres Sivil Havacılık Yüksekokulu oldu. Okulun yeni öğrencilerine oryantasyon programı düzenleyen Sivil Havacılık Yüksekokulu öğretim elemanları, çiçeği burnunda öğrencilere İSTE’yi tanıtarak, Yüksekokul, dersler ve Yönetmelik hakkında bilgi verdi.
Düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuya ilişkin konuşan ve yeni öğrencilere; “Aramıza hoş geldiniz” diyen İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yapıcı, “Teknoversite farkıyla geleceğinizi şekillendireceğiniz başarılarla dolu bir eğitim hayatı diliyorum”dedi.
-İŞ İMKANLARI-
Yeni bir üniversite olduklarını söyleyen ve işleyiş hakkında öğrencileri bilgilendiren Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuriye Güreş ise, öğrencilere, iş alanları ve dönem boyunca yapılabilecek etkinlikler hakkında açıklama yaptı. Doç. Dr. Nuriye Güreş, “Mezunlarımız, öncelikli olarak havacılık sektöründe pilot, hava trafik kontrolörü, uçuş harekât uzmanı, kabin memuru, harekât memuru, gibi alanlarda iş olanağı bulabilmekteler. 2. sınıftan itibaren bir defaya mahsus 30 iş günü staj yapılması gerekmektedir. Ayrıca başarılı olan öğrencilerimiz Avrupa’daki ülkelerde Erasmus programı ile staj yapabilmektedir. Bölümümüzde birçok etkinlik, bilimsel faaliyet, panel ve sektör ile ilgili çeşitli eğitim gezilerimiz yapılmaktadır” diyerek, bölüm hakkında detaylı bilgiler verdi.
-MEZUN OLMADAN-
Doç. Dr. Nuriye Güreş, sosyal sorumluluk projelerinin önemine de dikkat çekerek, öğrencilerden bu alanda da aktif olmaları isteğinde bulundu. Öğrencilerin doğru arkadaş seçimi konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğine dikkati çeken Güreş, konuşmasını, “Sosyal yaşam da elbette üniversite hayatının bir parçasıdır, ancak derslerinizi öncelemenizi ve arkadaş seçimine özen göstermenizi istiyoruz” diyerek sonlandırdı.
İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Harun Yılmaz ise, mezunların, diplomaları yanı sıra Teknologluk Sertifikası da alabileceğini vurgulayarak, İSTE’de uygulanan İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) Programı ile öğrencilerin daha mezun olmadan iş dünyası ile tanışma imkânı bulduğuna dikkat çekti.
-Tamer Yazar-