Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTE’li öğrencilerin kalbi

Suriyeli çocuklar için attı

Suriyeli çocuklar için attı

Eğitim alanında yaptığı yatırımlarla dikkati çeken İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), öğrencilerinin sosyal alanda hayata geçirdiği projelerle de gündemde. İSTE Karikatür ve Mizah Topluluğu’nun son çalışması da buna dair…

Suriye’deki iç savaştan ülkemize sığınan ve mizaha ilgi duyan yetenekli Suriyeli çocuklara ‘Karikatür Çizim Eğitimi’ vermek üzere Kırıkhan’da bir eğitim programı düzenleyen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Karikatür ve Mizah Topluluğu, anlamlı bir etkinliğe imza attı. Çocuklar tarafından sıcak bir şekilde karşılanan İSTE Karikatür ve Mizah Topluluğu üyeleri, çocuklarla sohbet etti ve onların hikâyelerini dinledi. Çocuklara kendi çizdikleri sevimli yaka kartlarını hediye eden İSTE’li öğrenciler, Suriyeli sığınmacı çocuklarla tanıştıktan sonra hep birlikte atölyeye geçip karikatür derslerine başladılar. İlk hafta temel çizim eğitimi alan çocuklar, ikinci hafta ise İSTE’li öğrenciler tarafından verilen karikatür çizim eğitiminin ardından kendi karikatürlerini çizdiler.
Etkinliğe ev sahipliği yapan Yuva Derneği Kırıkhan Toplum Merkezi’nin saha sorumlusu Nurşin Altunay, şunları söyledi:
“Suriyeli çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Çocuklarımızın çizeceği karikatürler ile bir karikatür yarışmasına katılmayı düşünüyoruz. Projemizi ve çocuklarımızı içtenlikle destekleyen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörlüğü’ne ve İSTE Karikatür ve Mizah Topluluğu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
-SERGİ HEDEFİ-
Karikatür ve Mizah Topluluğu olarak, 3-5 Mayıs 2018 tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Teknoversite Günleri’nde çocuklarla birlikte bir karikatür sergisi açmayı istediklerini söyleyen Topluluk Danışmanı Arş. Gör. Alper Yanar’ın mesajı ise net oldu:
“Çocuklar verimli topraklar gibidir. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Biz de İSTE ailesi olarak çocuklara sevgi, bilgi, bilim ve sanat aşılıyoruz. Onlardan da bunları büyütmelerini bekliyoruz.”  -Tamer Yazar-